04 жовтня 2021 р. 21:05

Одеська область на третьому місці з кінця за кількістю укладених угод на ринку землі

Одеська область на третьому місці з кінця за кількістю укладених угод на ринку землі

Міністерство аграрної політики та продовольства України повідомило, що станом на сьогодні укладено 25 тисяч 255 угод в рамках ринку землі.

В Одеській області з 1 липня по 3 жовтня укладено 379 угод на на ділянки загальною площею у 788,9 гектара. 

Таким чином, за кількістю угод Одеська область посідає третє місце з кінця, а за площею ділянок - п'яте. 

Найменше угод укладено лише в Луганській та Донецькій областях. Причому загальна площа ділянок в цих регіонах більша за ту, що купили-продали на Одещині. 

1 липня Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко офіційно оголосив старт ринку землі. До 2024 року купувати сільськогосподарську землю можуть тільки фізособи-громадяни України з обмеженням в 100 гектарів. Закон про ринок землі забороняє купувати землю іноземцям. Питання продажу землі особам без українського громадянства та іноземцям вирішуватиметься тільки на загальнонаціональному референдумі.

Нагадаємо, за період від старту ринку землі в Одеській області було зареєстровано 164 земельних правочинів. Площа землі, щодо якої зареєстровані правочини в Одеському регіоні складає 264,4 га.

Додатково зазначаємо, що до 1 липня 2021 року відповідно до пункту 15 Перехідних положень Земельного кодексу України (в різних редакціях) не допускалася купівля-продаж або іншим способом відчуження земельних ділянок, які перебували у власності громадян та юридичних осіб для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, земельних ділянок, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв) для ведення особистого селянського господарства.

Поділитися