01 квітня 2021 р. 20:10

Одеська обласна рада позбавиться комунального підприємства

Одеська обласна рада позбавиться комунального підприємства

Департамент систем життєзабезпечення та енергоефективності Одеської облдержадміністрації підготував проєкт рішення про ліквідацію комунального підприємства «Одеська обласна енергозберігаюча компанія». 

Відповідний проєкт рішення оприлюднила пресслужба ради. 

Строк заявлення кредиторами вимог до комунального підприємства «Одеська обласна енергозберігаюча компанія» складає два місяці з дня оприлюднення повідомлення про рішення щодо припинення юридичної особи.

У пояснювальній записці до проєкту рішення зазначається, що обсяг запланованого фінансування КП «Одеська обласна енергозберігаюча компанія» на 2021 рік за рахунок коштів обласного бюджету складає 1 мільйон гривень, у той час як підприємство не є бюджетною установою та створено з метою здійснення господарської діяльності.

Нагадаємо, як зазначив нещодавно голова Одеської обласної адміністрації Сергій Гриневецький, комунальні підприємства Одеської області, які фінансуються з обласного бюджету, приносять прибуток лише у 1,5% від вкладеного в них з бюджету. 

Загальні збитки бюджету Одеської області за минулий рік через COVID-19 та посуху становили біля 1 мільярда гривень.

Як пояснив під час брифінгу 18 березня заступник директора департаменту фінансів Одеської обласної адміністрації Олег Коровкін, через весняно-літні посухи значно зменшилися податкові надходження в бюджет, а на тлі пандемії витрати на охорону здоров'я постійно зростали. 

Також аналітики сервісу YouControl дослідили, чи вплинула пандемія за рік на відкриття або закриття компаній і в яких саме секторах та помітили, що Одеська область опинилася у п'ятірці лідерів за кількістю фізичних-осіб підприємців, які почали бізнес у 2020 році, а також за кількістю тих, що бізнес закрили. 

Бюджет Одеси через пандемію недоотримав 779 мільйонів гривень. 

Поділитися