22 серпня 2021 р. 14:02

Одеська обладміністрація придбає мобільні інклюзивно-ресурсні центри за 12 мільйонів

Одеська обладміністрація придбає мобільні інклюзивно-ресурсні центри за 12 мільйонів

Департамент освіти та науки Одеської обласної державної адміністрації оголосив тендер для обрання компанії, які заплатять за спеціалізовані автомобілі, призначені для надання додаткових психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг працівниками інклюзивно-ресурснох центрів. 

Відповідна інформація міститься в системі електронних закупівель Prozorro.

За даними системи, йдеться про вісім мобільних інклюзивно-ресурсних центрів, які відповідно будуть коштувати 1,5 мільйони гривень кожен. Аукціон з очікуваною вартістю закупівлі в 12 мільйонів 152,3 тисячі гривень відбудеться 27 жовтня. 

Окрім медичних інструментів на кшталт дзеркала логопедичного для обстеження ротової порожнини, автівки мають буди оснащені методологічними матеріалами. Наприклад, іграшкою для розвитку мовного дихання, яка повинна бути виготовлена у формі «люльки» з літаючою кулькою. Мета іграшки - якомога довше утримувати кульку в повітрі, логопедичними картками для постановки звуків, логопедичним масажером, який повинен бути виготовлений у вигляді «їжачка» і двох пружинних масажних кілець. Пружинні кільця надягають на пальчики дитини і прокочують по них, масажуючи кожен пальчик тощо.

Нагадаємо, раніше одесити з інвалідністю поскаржились радниці Зеленського на проблеми. Люди з вадами зору стикаються з проблемами при закупівлі продуктів харчування. Доставка не задовольняє потреби, адже якість привезених товарів важко контролювати. Громадяни з інвалідністю воліють обирати їх особисто. В якості розв'язання проблеми згадали супермаркет "Копійка" на Варненській, який обладнано спеціальною кнопкою виклику - отримавши такий сигнал, співробітник магазину виходить на вулицю і допомагає людині з вадами зору зайти та обрати продукти. 

Президент України підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю», який набрав чинності 5 серпня 2021 року. Про це повідомила пресслужба Одеського прикордонного загону. 

Поділитися