27 жовтня 2021 р. 16:39

Одеська мерія відсудила в громадської організації нерухомість в центрі міста

Одеська мерія відсудила в громадської організації нерухомість в центрі міста

Південно-Західний апеляційний господарський суд залишив чинним червневе рішення першої інстанції, яка задовольнила позов Одеської міськради до громадської організації «Центр сприяння інвалідам "Надія"».

Таким чином воно набуло чинності, повідомила «Думська».

Мерія вимагала розірвати договір-купівлю продажу нежитлових приміщень будівлі за адресою: Канатна, 93 та стягнути з «Надії» неустойку у розмірі 3,2 млн грн.

Йдеться про колишній будинок одягу «Платан», який продали організації за 15,2 млн грн. При цьому "Надія" так і не перерахувала місту всю суму.

ГО «Центр сприяння інвалідам «Надія» було зареєстровано 19 вересня 2014 року. Керує організацією Ольга Гренадерова, засновниками є підприємці Володимир Толкачов та Володимир Плеханов. Центр орендує частину пляжу «Золотий берег».

Будівля на Канатній була побудована в пізньорадянський час для ательє з пошиття одягу. Одесити знають його за мозаїкою, яка зображує дівчину з листям платана.

2015 року мерія передала його в оренду «Надії», яка через три роки викупила об'єкт і провела його реконструкцію, до речі, зберігши мозаїку. Наразі там розміщується бізнес-центр.

Нагадаємо, голова Одеської обласної адміністрації Сергій Гриневецький підписав розпорядження про припинення права постійного користування земельними ділянками державного підприємства «Морський торговельний порт "Південний"». 

Прокурори Київської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора будівельної організації, обвинуваченого у службовому підробленні та привласненні бюджетних коштів. 

Поділитися