21 вересня 2021 р. 10:49

Одеська мерія хоче закрити торгівельний центр, а ДСНС - кілька міських шкіл

Одеська мерія хоче закрити торгівельний центр, а ДСНС - кілька міських шкіл

Представники департаменту муніципальної безпеки Одеської міської ради звернулися до управління Державної служби з надзвичайних ситуацій щодо проведення перевірки в торгівельному центрі на Грецькій площі, 1 та вжиття відповідних заходів щодо нього.

Про це повідомив директор департаменту Віктор Кузнєцов під час апаратної наради у мерії 21 вересня. 

Як зазначив перший заступник Одеського міського голови Михайло Кучук, цей торгівельний центр працює без вжиття необхідних заходів пожежної безпеки. 

Натомість директорка юридичного департаменту Одеської міської ради Інна Поповська зазначила, що мер особисто неодноразово звертався до рятувальників щодо цього центру, проте у ДСНС ігнорували ці звернення. 

Між тим наразі ДСНС звернулася до суду із позовами щодо закриття кількох шкіл міста через недотримання заходів пожежної безпеки. Наразі це більш ніж п'ять шкіл. 

 "Я хочу зазначити як юрист, що переглянула документи і не вбачаю у висновках ДСНС необхідності закривати школи. Так, треба ліквідувати недоліки, проте закриття не доцільне", - зазначила вона. 

Зазначимо, що, можливо йдеться про розташований за адресою Грецька площа, 1а  підземний торгівельний центр, який у 2015 році відкрив бізнесмен Вадим Чорний. До того він планував побудувати там паркінг, але передумав. Цьому передувала низка скандалів, через які в центрі міста тривалий час знаходився котлован. 

Так, спорудження паркінгу почалося ще в 2003 році, проте через чисельні конфлікти бізнесмена із тодішнім міським головою Едуардом Гурвіцом будівництво постійно залишалося на стадії котловану. Врешті-решт мер навіть розпорядився його засипати. Але після того, як Гурвіца змінив Олексій Костусев, у 2010 році котлован відрили знов. Але у 2012 році його стіни почали осипатись, що загрожувало навколишнім будівлям. 

Проти бізнесмена почали провадження за незаконне видобування глини, яке завершилося нічим. Потім з'ясувалося, що будується не підземний паркинг, а якась напівпідземна будівля. Мер Олексій Костусєв вимагав привести будівлю до проєкту, що пропонувався спочатку, проте марно. У 2015 році на місці паркингу відкрився торгівельний центр. 

Поділитися