10 жовтня 2021 р. 20:12

Одеситки вибороли перший в історії України Кубок з регбі-15 серед жінок

Одеситки вибороли перший в історії України Кубок з регбі-15 серед жінок

Сьогодні, 10 жовтня, у Львові було розіграно перший в історії держави Кубок України з регбі-15 серед жіночих команд. Про це поінформував офіційний сайт Федерації регбі України. 

Змагання відбулися на стадіоні «Юність». Зустрічалися збірна Західного регіону і збірна Одеси. Одеситки перемогли з рахунком 15:12

Ре́гбі-15, інакше регбі-ю́ніон (англ. rugby union), або просто регбі — контактний командний вид спорту, що виник в XIX столітті в Англії, один з видів регбі-футболу. Гра в регбі породила численні суміжні види спорту, серед яких найбільш популярні регбіліг та регбі-7.

Нагадаємо, одеські спортсмени-паралімпійці були відзначені нагородами. Так, орденом За заслуги ІІ ступеня нагородили весляра Романа Полянського. Він став «золотим» призером Паралімпійських ігор, бо подолав дистанцію в 2 тис. метрів за 9 хвилин 48 секунд, на 12 секунд випередивши найближчого суперника. Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня нагородили 48-річного спортсмена Василя Ковальчука, який в змаганнях з кульової стрільби з пневматичної гвинтівки на 10 метрів лежачи завоював «срібло» та «бронзу», а також 22-річну одеситку Ірину Щетніков, яка на змаганнях з кульової стрільби взяла «бронзу» двічі.

Нагадаємо, в Олімпійських іграх у Токіо взяли участь семеро спортсменів з Одещини. Каратистка з Одеси Анжеліка Терлюга здобула "срібло". Еліна Світоліна, яка принесла Україні першу в історії олімпійську нагороду у жіночому тенісі, народилася в Одесі. 

Фото і відео: Федерація регбі України

Поділитися