14 вересня 2021 р. 09:41

Одеситів закликають розраховуватися за допомогою мобільного

Одеситів закликають розраховуватися за допомогою мобільного

Електричний транспорт Одеси повністю обладнаний валідаторами, тож пасажири можуть розрахуватися за проїзд за допомогою мобільного телефону.

Про це у своєму влозі повідомив заступник Одеського міського голови Дмитро Жеман

За його словами, ця опція вже діє в усіх трамваях і тролейбусах міста. 

"Закликаємо одеситів користуватися можливістю безготівкового розрахунку", - зазначив він. 

Також наприкінці вересня планується запустити маршрут електробусів Балківською. Інтервал руху, як зауважив віцемер,,спочатку буде досить великий, проте після закупівлі нових електробусів маршрут запрацює інтенсивніше. 

Повний запуск електробусів очікується вже у 2022 році.

В червні Кабінет Міністрів України схвалив та направив до парламенту законопроєкт щодо введення в Україні електронного квитка, який має діяти на автомобільному та міському електричному транспорті.

Нагадаємо, електронний квиток, слухання по якому провалювалися, а впровадження відкладали, все-таки презентували в Одесі 6 жовтня 2020 року. 

Учасники громадських слухань з питання впровадження в Одесі нових правил користування громадським пасажирським, автомобільним та електричним транспортом, що відбулися 29 листопада 2019 року схвалили запропонований мерією проєкт.

У квітні того ж року громадські слухання з обговорення проєкту рішення Одеської міської ради «Про затвердження Правил користування міським пасажирським автомобільним та електричним транспортом в Одесі» закінчилися невдало.

Одеський муніципалітет оприлюднив правила користування міським пасажирським автомобільним та електричним транспортом, в яких передбачено введення автоматизованої системи оплати проїзду транспорті із застосуванням електронного проїзного документа ще в лютому 2019 року.

Затвердити інвестиційний договір щодо впровадження квитка планували на сесії в березні 2019 року, але потім передумали.

Після чого міський голова Одеси Геннадій Труханов підписав розпорядження про проведення громадських слухань з обговорення проєкту рішення Одеської міської ради «Про затвердження Правил користування міським пасажирським автомобільним та електричним транспортом в Одесі».

Однак плани щодо його впровадження активно виношували з 2018 року.

Поділитися