17 червня 2021 р. 17:04

Одесити зможуть дистанційно навчати дітей і наступного навчального року

Одесити зможуть дистанційно навчати дітей і наступного навчального року

Департамент освіти та науки Одеської міської ради планує забезпечити можливість дистанційного навчання для учнів шкіл міста і в новому 2021-2022 році.

Про це повідомила директорка департаменту Олена Буйневич

За її словами, більше 600 дітей перейшли на онлайн навчання, здебільшого це учні, які за станом здоров’я мали бути максимально убезпечені від вірусу. 

"За запитами родин ми продовжимо цю практику і на наступний рік. Радились з керівниками шкіл, вирішили, що паралелі розподілимо як і були торік, бо у педагогів напрацьовано матеріал саме в цих паралелях", - зазначила вона.

Якщо батьки бажають, щоб дитина навчалася дистанційно, алгоритм такий:

  • знайдіть номер закладу, де буде навчатися паралель Вашої дитини, фото додаю. Єдине виключення - 8 класи будуть і у 81 школі, тож обирайте, де зручніше; 
  • зверніться з заявою про намір вчитися у цій школі до директора бажаної школи та директора закладу, де зараз навчається дитина з 15 по 25 серпня 2021 року; 
  • дитину буде зараховано до відповідного класу. Місце в школі, з якої переведено, за дитиною зберігається.

Нагадаємо, у квітні директорка Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич повідомила, що в школах Одеси навчаються 24 тисячі 350 учнів, що зареєстровані не в місті, 16,5 тисяч з них мешкають в Одеській області, а 8 тисяч 796 мешкають в дотичних до міста громадах. 

Станом на понеділок 19 квітня батьки учнів 13 початкових класів одеських шкіл забажали переходу на дистанційне навчання, тож кількість таких класів сягнуло 343. 

Нагадаємо також, що минулого понеділка директорка департаменту повідомила, що кількість початкових класів в Одеських школах, які перейшли на дистанційне навчання за тиждень, зросла на 75 - з 199 до 274, причому лише 20 з них закрили через COVID-19.

29 березня директорка департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич повідомила про 179 класів, закритих на дистанційне навчання. 

Поділитися