10 серпня 2021 р. 14:05

Одеситам пропонують обговорити перейменування вулиці Краснослобідської у Праведників миру

Одеситам пропонують обговорити перейменування вулиці Краснослобідської у Праведників миру

Одеський міській голова Геннадій Труханов розпорядився скликати громадські слухання з обговорення питання перейменування вулиці Краснослобідської на вулицю Праведників миру. 

Як зазначили у пресслужбі муніципалітету, пропозиція щодо найменування однієї з вулиць міста Одеси на честь Праведників миру надійшла від Ради Одеської регіональної асоціації євреїв – колишніх в’язнів гетто і нацистських концтаборів.

Питання перейменування розглядалося 16 жовтня 2020 року на засіданні історико-топонімічної комісії при Виконавчому комітеті Одеської міської ради. Комісія рекомендувала для перейменування вулицю Краснослобідську, яка розташована у Суворовському районі міста Одеси.

Потім в квітні слухання вже оголошували

Нагадаємо, Одеський окружний адміністративний суд розглядає позов Одеської територіальної організації політичної партії "Європейська Солідарність" до виконавчого комітету Одеської міської ради та міського голови Геннадія Труханова.

Попереднє засідання планувалось на 13 липня. Підготовче засідання за цим позовом відбулося у травні 2021 року. 

В лютому Одеський муніципалітет обіцяв врахувати пропозиції, надані містянами під час електронного голосування та онлайн слухань щодо повернення старих назв проспекту Небесної сотні та вулиці Інглезі.

В мерії зазначили, що 4 лютого завершилося обговорення цього питання у формі електронної консультації на платформі «Соціально активний громадянин».

Громадські слухання з приводу зміни назв проспекту Небесної сотні та вулиці Інглезі, які організував муніципалітет, завершилися нічим.

Верховна Рада на пленарному засіданні в четвер, 3 червня, проголосувала у першому читанні законопроєкт №5109 про запобігання та протидію антисемітизму в Україні.

Поділитися