05 жовтня 2021 р. 20:05

Одесита умовно засудили за використання комуністичної символіки

Одесита умовно засудили за використання комуністичної символіки

Приморський районний суд Одеси визнав винним чоловіка у порушенні законодавства, яке забороняє використовувати будь-яку символіку тоталітарного режиму.

Як зазначається у вироку суду, вранці 2 травня 2021 року обвинувачений? перебуваючи на території міста Одеси? з метою публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму надягнув на себе футболку червоного кольору з зображенням символіки комуністичного тоталітарного режиму у вигляді напису «СССР» та зображенням гербу «СРСР», який має поєднання серпа та молота, а також п`ятикутну зірку.

Обвинувачений свою провину у скоєнні інкримінованого злочину визнав повністю, не оспорюючи при цьому обставини злочину, які викладені в обвинувальному акті. У скоєному щиро розкаявся, зазначивши, що на даний час він зробив для себе позитивні висновки та вирішив припинити злочинну діяльність.

Приймаючи до уваги повне визнання обвинуваченим своєї вини в обсязі пред`явленого йому обвинувачення, а також те, що він не піддавав сумніву фактичні обставини справи, викладені в обвинувальному акті, правильно розуміє зміст цих обставин, у суду не виникли сумніви в добровільності позиції обвинуваченого та інших учасників судового провадження. Тож його засудили до одного року умовно. 

Нагадаємо, ІзбірКом традиційно вів в цей день текстову онлайн-трансляцію та збирає світлини того, що відбувається в центрі міста.

Нагадаємо також, акція протесту проти рішення Одеської районної ради щодо встановлення пам’ятної дошки жертвам подій 2 травня на Куликовому полі відбулася 6 квітня біля адміністративної будівлі Одеської обласної ради на Канатній, 83.

2 квітня під час засідання Одеської районної ради у блоці питань «Різне» депутати вислухали звернення представника фракції Партії Шарія щодо «встановлення пам'ятної дошки на Куликовому полі в Одесі, присвяченої подіям 2 травня».

ІзбірКом транслював засідання онлайн. Основними питаннями сесії були затвердження Програми взаємодії органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Одеського району на 2021 рік та внесення змін до рішення від 29 грудня 2020 року №20-VIII «Про районний бюджет Одеського району на 2021 рік».

Під час засідання Віталій Барвіненко оголосив перерву, яка тривала п'ять годин.

Нагадаємо, у квітні Служба безпеки України заявила, що попередила спробу представників проросійського руху «Куликове поле» організувати 2 травня в Одесі низку провокаційних акцій у роковини трагічних подій 2014 року.

Окрім того, Верховна Рада зареєструвала проєкт постанови про події 2 травня в Одесі. 

2 травня 2014 року в Одесі відбулися зіткнення, в яких загинули 48 осіб.

Поділитися