29 жовтня 2021 р. 14:40

«Одесміськелектротранс» готується запустити електробуси Балківською

«Одесміськелектротранс» готується запустити електробуси Балківською

Новий маршрут міського електротранспорту №15 «Залізничний вокзал – вул. Корнюшина», який обслуговуватиметься електробусами, з'явиться в Одесі з 30 жовтня.

Про це повідомили у пресслужбі КП «Одесміськелектротранс».

Як зазначили в КП, наразі на лінії працюватимуть три електробуси - модернізовані тролейбуси Skoda 21 Tr, які можуть працювати від контактної мережі та встановлених на них акумуляторних батарей. 

Напрямок руху до вулиці Корнюшина (залізничний міст «Поїзний»): Привокзальна площа - тролейбусний маршрут №10 - вул. Чорноморського козацтва - вул. Одарія - Отамана Головатого - вул. Балківська - вул. Корнюшина (залізничний міст «Поїзний»). 

Напрямок руху до залізничного вокзала: вул. Корнюшина (залізничний міст «Поїзний») - вул. Балківська - вул. Приморська - далі за рухом тролейбусного маршруту №10 до залізничного вокзалу.

Нагадаємо, 13 жовтня керівництво комунального підприємства «Одесміськелектротранс» не могло сказати напевно, чи придбає наступного року нові електробуси для забезпечення маршруту на вулиці Балківській.

Раніше заступник Одеського міського голови Дмитро Жеман, який колись очолював КП «Одеський міський електротранспорт», повідомив, що «ОМЕТ» планує поновити рух електротранспорта вулицею Балківською в Одесі до кінця вересня. Там мали курсувати електробуси.

Зазначимо, що у липні цього року КП «ОМЕТ» оголосило новий тендер на закупівлю шести низькопідлогових електробусів за 69 мільйонів гривень. Йдеться про придбання машин довжиною до 12 метрів, які спроможні вмістити 100 пасажирів, а їх акумуляторів вистачатиме мінімум на 300 кілометрів шляху без додаткової підзарядки.  

Цей аукціон КП вже оголошувало, а саме у травні. Проте торги скасували через неможливість усунення виявлених порушень законодавства у сфері публічних закупівель.  

В січні в мерії вже повідомляли, що планують розпочати рух електробуса  Балківською, де колись курсував трамвай, але під час реконструкції вулиці рейкову лінію було демонтовано. 

У грудні минулого року комісія муніципалітету відхилила всі пропозиції компаній, які брали участь в тендері на закупівлю рухомого складу для одеського КП «Одесміськелектротранс».   

Поділитися