30 вересня 2021 р. 09:42

"Одесагаз-Постачання" пообіцяло одеситам "вгамувати" набридливих колекторів

"Одесагаз-Постачання" пообіцяло одеситам "вгамувати" набридливих колекторів

Товариство з обмеженою відповідальністю "Одесагаз-Постачання" розірвало  угоду з однією з колекторських компаній, а іншим наказали поки що не турбувати боржників дзвінками.  

Про це під час наради в одеському муніципалітеті розповів директор ТОВ Станіслав Вісторопський

За його словами, колектори мали припинити тиск на боржників ще з понеділка, допоки компанія не розбереться зі скаргами одеситів. 

Втім, на його думку, якщо вже людині нарахували борг, то навіть в невірно нарахованій сумі все ж є та чи інша частина реальних зобов'язань.

"Ми переглянули близько 800 заяв незадоволених споживачів. Обробляємо їх, а частину скерували "Одесагаз". З суботи минулого тижня ми ввели диференційований механизм роботи із заборгованістю. Виділяємо тих, в яких заборгованість не підлягає сумніву, і з ними ми продовжимо працювати", - зазначив Вісторопський.  

Зі свого боку заступник голови правління "Одесагаз" Євген Боєжов наголосив на помилках, що роблять споживачі. Адже містяни часто-густо плутають акціонерне товариство та "Одесагаз-Постачання": "Наразі є проблема в тому, що споживачі не передають об'єми спожитого газу або передають їх не тій компанії. Наприклад "Одесагаз-Постачання" чи "Нафтогазу". А згідно з договором ви маєте їх надавати "Одесагазу", який розподіляє газ. Якщо ви це будете робити правильно, то проблем не виникатиме".

 

Нагадаємо, 27 вересня група протестувальників проти дій газопостачальних компаній Одеси намагалася пробитися на апаратну нараду в муніципалітеті задля зустрічі із заступником мера. 

Об’єктивних підстав підвищувати тарифи на тепло та гарячу воду у місцевої влади немає, тому що ціна на газ в Україні не зростатиме. Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час «Години запитань до Уряду» у Верховній Раді 24 вересня.

Керівництво комунального підприємства «Теплопостачання міста Одеси» під час наступної сесії планує звернутися до депутатів Одеської міської ради із проханням виділити ще 120 мільйонів гривень. Наразі підприємство перерозподілило видатки з урахуванням того, що міська рада на сесії 15 вересня узгодила виділення КП не 360 мільйонів, про які просили тепловики, а лише 240 мільйонів.  

Тарифи на опалення в Україні збільшаться до 40% залежно від населеного пункту з 1 жовтня, крім того, зміняться ціни на гарячу воду та електроенергію. 

Одеський муніципалітет розглядає питання підняття тарифу на разовий проїзд в електричному транспорті - квитки можуть подорожчати вже в жовтні. 

Поділитися