09 травня 2021 р. 15:22

Одеса зустріне корабель берегової охорони США

Одеса зустріне корабель берегової охорони США

Флагман Морської охорони Держприкордонслужби зустрів корабель берегової охорони США HAMILTON.

Про це повідомив пресцентр Державної прикордонної служби.

Захід корабля берегової охорони США HAMILTON в Одеський порт запланований на 10 травня. А в даний момент американські військові проводять морські навчання разом з українськими прикордонниками.

 

Ще вчора вранці, 8 травня, на відстані більше 100 морських миль від Одеси, у виключній (морській) економічній зоні України флагман Морської охорони Держприкордонслужби зустрів американський військовий корабель.

Американські партнери прибули в Україну із візитом, в рамках якого пройдуть спільні маневри в морі, тренінги з обміну досвідом в оглядових та штурмових операціях, й ділова зустріч представників охоронців морських кордонів та забезпечення безпеки судноплавства двох держав.

За планом спільних навчань кораблі прикордонних відомств США та України на переході морем відпрацьовували злагодженість дій у міжнародній тактичній групі. 

У прес-службі прикордонників відзначили, що дії партнерів пильно відстежували та супроводжували своєю присутністю кораблі РФ. Цього разу на «полювання» відправились два прикордонних сторожових корабля БО ПС ФСБ РФ проекту «Охотнік», трохи віддалено, але досить нав’язливо кружляв ще один корабель ЧФ РФ.

Кораблі країни-агресорки то оголошували вигадані координати закритих районів, вимагаючи залишити їх, то небезпечно маневрували і намагалися штучно звузити зону маневру для українського й американського кораблів. Не відповідали на виклики на зв’язок по каналах міжнародної морської безпеки.

Зухвале порушення норм міжнародного морського права ретельно зафіксовано і задокументовано українськими прикордонниками.

Нагадаємо, що на озері Тудорове, що лежить між річками Дністер і Турунчук в Одеській області, перевернувся моторний човен, на якому патрулювали кордон четверо військовослужбовців Держприкордонслужби.

На жаль, прикордонника майора Костянтина Коняєва, який зник у результаті перекидання човна, знайшли загиблим.

Нагадаємо також, що в аеропорту Одеси іноземець, аби потрапити до України, пропонував хабар прикордонникам у розмірі 200 доларів США.

Поділитися