23 липня 2021 р. 09:37

Одеса дотепер не впоралася з наслідками стихії (оновлено)

Одеса дотепер не впоралася з наслідками стихії (оновлено)

Величезні затори, що утворилися внаслідок підтоплення Одеси через потужну зливу, не дозволяють одеситам і гостям міста вчасно дістатися з Суворовського району в центр. Про це повідомили кореспонденти ІзбірКома.

В той же час функціонують трамвайні маршрути, що з'єднують Пересип і селище Котовського.

Департамент міського господарства у соцмережах повідомив, що станом на 08:00 підтоплені  вул. Отамана Головатого (район скверу) і вулиця Щеголева. Рух автотранспорту по вулиці Чорноморського Козацтва відновлено.

У ніч з 22 на 23.07. в роботах було задіяно 76 співробітників підприємства і 37 одиниць спецтехніки.

З 5:00 ранку в місті працює 65 одиниць спецтехніки і 295 робітників департаменту.

Пресслужба ДТЕК "Одеські електромережі" повідломила про відновлення електропостачання у всі населені пункти Одеської області. Роботи ускладнювалися поваленими деревами, опорами, обірваними дротами. Найбільше від негоди постраждали села Одеського та Білгород-Дністровського районів. У ліквідації аварій було задіяно 36 бригад: 105 працівників та 41 одиницю техніки. 

Що стосується Одеси, досі тривають аварійно-відновлювальні роботи на ПС «Мельницька». Це пов’язано з необхідністю відкачки води з підстанції.

10:44.  Станом на 10 ранку організована робота транспорту по всім міським маршрутам, крім 20 трамвая. За вказаним маршрутом організовано роботу автобуса, повідомила пресслужба міської ради. Тимчасово змінено рух тролейбусних маршрутів № 7 і 9 в напрямку 5 ст. Великого Фонтану - вони прямують вулицями Пироговською, Канатною, Сегедською.

Користувачі соцмереж повідомляють про велику кількість пасажирів, що намагаються доїхати в центр Одеси електропоїздами з зупинок, що знаходяться на території Суворовського району.  Зокрема, таку світлину зробили на станції "Одеса-Східна".



12:11. Затори фактично заблокували виїзд з вулиці Академіка Заболотного на Об'їзну дорогу. В районі Махачкалінської корки паралізували рух транспорту проспектом Добровольського в обидві сторони. Крім, того на розі проспекту та вулиці Бочарова сталася ДТП. Про це повідомили кореспонденти ІзбірКома

Тим часом у соцмережах одесити розповідають, що через велику кількість вантажівок на Об'їзній дорозі транспорт цією вулицею рухається вкрай повільно. Незважаючи на оголошене мерією формальне відновлення руху, пересування автодорогами в Суворовському районі майже паралізоване. 

13:57.  У зв'язку зі зливовими опадами, які пройшли в Одесі 22 липня 2021 року, велика кількість поверхневих вод потрапила в акваторію міських пляжів .З метою недопущення погіршення епідеміологічної ситуації Управління Держпродспоживслужби в Одеській області рекомендувало тимчасово утриматися від морського водокористування. 

15:51. Пресслужба міської ради розповсюдила фотокопію листа від 22.07.2021 № 487/10-1, надісланого начальником Гідрометеорологічного центру Чорного та Азовського морів ВІктором Ситовим на адресу директорки КП "Теплопостачання міста Одеси" Анни Позднякової. В цьому документі, зокрема, зазначається (орфографію збережено, - ред.) : "З 23.36 год. (21.07.21) до 06.40 год. (22.07.21) кількість опадів склала 101,2 мм (надзвичайний дощ -СМЯ Ш - кольорове позначення червоний), таким чином, склало 225% від місячной норми (45 мм), та 1466% від добовій норми опадів (6,9 мм). 

 

В той же час ГСНС України опублікувало інші дані, а саме - 80% від місячної норми опадів.

Як повідомляють одесити і гості міста, після зливи в Аркадії пошкоджено майно арендаторів пляжів, на березі нагромаджено купи сміття, морська вода забруднена. Попри це деякі відпочивальники не гребують купанням. 

Нагадаємо, сильні дощі випали в центральній та північній частині Одеської області. Про це повідомила пресслужба ГУ ДСНС регіону.

Так, 20 липня рятівники 4 рази виїжджали на прибирання дерев з проїжджої частини дороги в смт Любашівка Подільського району. В цьому населеному пункті, як повідомив Telegram-канал THE WEATHER LAB, за декілька годин випало 45 мм опадів. Очевидці зафіксували шквальні пориви вітру і випадіння граду розміром до 88 мм у діаметрі. Дощило і в Роздільній. 

Велика злива спричинила повінь у селі Пиріжна Кодимської міської територіальної громади, повідомив офіційний сайт міської ради. 

Згідно з інформацією місцевої комісії ТЕБ та НС, внаслідок сильного дощу велика вода завдала шкоди садибам, знищила майбутній врожай, замулила городи та дорогу.

Також через потужну зливу була знеструмлена частина міста Кілія Ізмаїльського району. Про це повідомив у Facebook міський голова Вячеслав Чернявський.

Крім того, зупинилися насосні станції, що призвело до припинення водопостачання. Мер додав, що енергетики одразу взялися за ліквідацію аварії, і близько опівночі більша частина міста отримала електрику. 

12 червня в Одесі на електричній підстанції «Чумка-3», що на вулиці Транспортній, 3, стався вибух. Через це було знеструмлено чимало будинків, припинено вдопостачання низки житлових масивів. 

Пожежа на прогулянковому катері, пришвартованому біля причалу у Білгороді-Дністровському почалася 7 червня після дев'ятої години ранку. Через займання постраждала людина. 

Раніше сильний ураганний вітер зірвав покрівлю даху і купола з церкви в селі Салгани Білгород-Дністровського району Одеської області. 

Підтоплення будинків і придомових територій сталося у декількох населених пунктах на Одещині.

Раніше велика злива спричинила повінь у селі Пиріжна Кодимської міської територіальної громади, повідомив офіційний сайт міської ради. 

Згідно з інформацією місцевої комісії ТЕБ та НС, внаслідок сильного дощу велика вода завдала шкоди садибам, знищила майбутній врожай, замулила городи та дорогу.

Через негоду підтоплення будинків і придомових територій сталося у декількох населених пунктах на Одещині.

Поділитися