18 лютого 2021 р. 17:03

Обласна адміністрація вимагає від Арцизької громади знести пам'ятники Карлу Марксу

Обласна адміністрація вимагає від Арцизької громади знести пам'ятники Карлу Марксу

Одеська обласна адміністрація вимагає від керівництва Арцизької міської громади знести пам'ятники Карлу Марксу в Арцизі та селі Холмському.

Про це йдеться у відповіді ОДА на запит керівника громадської організації «Декомунізація. Україна» Вадима Позднякова.

Зазначимо, що ще у серпні 2020 року активісти організації "Декомунізація. Україна" зверталися до Національної поліції з вимогою відкрити кримінальне провадження, щодо відмови проводити демонтаж пам'ятників Карлу Марксу у місті Арциз та селі Холмське на Одещині. 

 

Нагадаємо, раніше Василівська сільська рада демонтувала пам'ятник Леніну в селі Калчево, через який прокуратура в Одеській області заново відкрила провадження.

Напередодні Одеська обласна державна адміністрація також зверталася до керівництва сіл Старі Трояни та Василівки, якій наразі підпорядковується Калчівська громада з вимогою знести пам'ятники Леніну, що досі зберігаються на території цих сіл. 

В грудні минулого року активісти організація «Декомунізація. Україна» склали перелік місць, де ще можна побачити пам'ятник в повний зріст, або погруддя Володимира Леніна в Україні. В Одеській області вони відмітили чотири місця. 

Втім, найвідоміший пам'ятник Іллічу все ж кальчевський. Бо він вже коштував посади голові сільської ради. У вересні Анатолій Касим склав свої повноваження і його обов'язки виконувала секретар сільради Ганна Аврамова.

У серпні активісти організації «Декомунізація. Україна» звернулися до Національної поліції з вимогою відкрити кримінальне провадження, щодо відмови проводити демонтаж пам'ятників Карлу Марксу у місті Арциз та селі Холмське на Одещині. 

Нагадаємо, Залізнічненська сільська рада Болградського району Одеської області досить неординарно вчинила із пам'ятником Леніну. В селі не захотіли зносити скульптуру, тож перевдягли "вождя пролетаріату" в болгарського колоніста. 

Поділитися