25 травня 2021 р. 14:22

Нову злітну смугу одеського аеропорту почнуть експлуатувати в липні

Нову злітну смугу одеського аеропорту почнуть експлуатувати в липні

Державна авіаційна служба України затвердила пакет документів, що дозволяють експлуатацію нової злітно-посадкової смуги одеського аеропорту.

Злети і посадки повітряних суден будуть дозволені з 00:00 UTC (з 3:00 за київським часом) 15 липня 2021 року, повідомляє "Думська".

З цього моменту стара смуга буде виведена з експлуатації разом з руліжними доріжками РД-2, РД-3, РД-4 і половиною РД-1. Разом з новою смугою почнуть працювати РД-А1, РД-А5 і РД-С3.

Нова смуга прийме перший літак через 44 місяці після початку будівництва.

Нагадаємо, у грудні 2020 року Міжнародний аеропорт «Одеса» отримав сертифікат будівельної готовності для нової злітно-посадкової смуги.

У травні того ж року Міністерство інфраструктури виділило ще 600 мільйонів гривень на завершення будівництва злітно-посадкової смуги «Міжнародний аеропорт «Одеса» і протягом місяця ці гроші перерахують підряднику.

А перед тим Міністерство інфраструктури затвердило виділення 1 мільярда 100 мільйонів гривень в 2019 році на реконструкцію аеродромного комплексу комунального підприємства «Міжнародний аеропорт «Одеса», в тому числі на будівництво нової штучної злітно-посадкової смуги і комплексу руліжних доріжок.

Компанія «Автомагістраль-Південь» на початок квітня 2019 року відзвітувала про те, що побудувала 1 тис. 450 метрів із запланованих 2 тисяч 800 метрів злітно-посадкової смуги Одеського аеропорту.

Поділитися