01 березня 2021 р. 16:27

В просіданні новозбудованої естакади в Одесі звинуватили недобудований паркінг

В просіданні новозбудованої естакади в Одесі звинуватили недобудований паркінг

Естакада для пішоходів та велосипедистів, яка нещодавно почала розвалюватись, постраждала через недобудований паркінг поруч. 

Про це повідомив директор управління дорожнього господарства Одеської міської ради Андрій Сандул

За його словами, це відбулося через просідання зворотного засипання паркінгу. Ліквідацію аварії планують розпочати за поліпшення погодних умов. До неї залучать забудовника, що зводить паркінг.     

Зворотним засипанням називають заповнення ґрунтом котловану і пазух фундаменту. Пазухами називають внутрішній простір фундаменту, тож відповідно їх заповнення - це засипка фундаменту зсередини. Що ж стосується зворотної засипки котловану, то її виконують із зовнішнього боку фундаменту по його периметру. 

Тож вочевидь йдеться про просідання цього ґрунту. 

Нагадаємо, естакада для пішоходів та велосипедистів, яку в червні минулого року завершила будувати компанія "Ростдорстрой" почала руйнуватися

Будівництво естакади розпочалося у 2018 році. До того управління дорожнього господарства Одеської міської ради провело два аукціони для обрання підрядника будівництва.

Перший завершився перемогою приватного підприємства «Містобудівне управління №1». Тоді управління міської ради вирішило скасувати результати аукціону «у зв'язку з відсутністю подальшої потреби». Проте, потім управління знов оголосило тендер і його виграла компанія "Ростдорстрой".  

Роботи планували завершити у 2018 році, проте будівництво затягнулося. 

Загалом на будівництво витратили 74 млн 297, 4 тис. грн - 46,6 млн власне на естакаду та ще 27,6 млн грн - на підходи та з'їзди з неї. 

Згідно з єдиним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, засновниками ТОВ «Ростдорстрой» є Комерційне товариство з обмеженою відповідальністю «Оттама», а кінцевими бенефіціарами - Євген Коновалов і Юрій Шумахер. Юрій Шумахер також є депутатом Одеської міської ради від фракції «Довіряй ділам» Одеського міського голови Геннадія Труханова

Поділитися