24 лютого 2021 р. 11:33

Нового заступника голови Одеської обладміністрації звільнили з посади "головного по дорогах" Одеси

Нового заступника голови Одеської обладміністрації звільнили з посади "головного по дорогах" Одеси

Одеський міський голова Геннадій Труханов підписав розпорядження про звільнення Сергія Підгайного з посади начальника управління дорожнього господарства Одеської міської ради. 

Відповідне розпорядження оприлюднила пресслужба муніципалітету. 

Згідно із розпорядженням Сергій Підгайний звільнений через перехід на роботу у Одеську обласну державну адміністрацію. Справа в тому, що 17 лютого Кабінет міністрів України погодив кандидатури на посади заступників голови Одеської обласної адміністрації Сергія Гриневецького - ними стали Світлана Фабрикант та Сергій Підгайний.

У своїй декларації в якості кандидата на посаду заступника голови ОДА Сергій Підгайний вказав, що володіє квартирою в Одесі площею 56 квадратних метрів, а також користується квартирами громадянської дружини Наталії Гончар площею 132,5 квадратних метри та 70,9 квадратних метрів. Ще в нього будується квартира в площею 40,4 квадратних метри та машиномісце 14,6 кв. м. 

Сам новий заступник губернатора їздить на BMW 318D 2013 року випуску, а Наталія Гончар минулого 2020 року придбала новенький Land Rover Discovery Sport за 1 млн 576,1 тис. грн.

Наталія Гончар володіє 8,8% у ТОВ "ТБФ-ЕКО", а в Сергія Підгайного право на винахід. В 2015 році він винайшов склад для хімічного закріплення ґрунтів.

У міській раді Сергій Підгайний заробив у 2020 році 486 тисяч 159 гривень. Ще 8,2 тис. за сумісництвом в Одеському науково-дослідницькому інституті судових експертиз Мінюсту та 37 тис. 227 в Управлінні дорожнього господарства ОМР.

Також він продав рухоме майно на пів мільйона гривень. Вочевидь йдеться про LEXUS ES350 2012 року випуску, який фігурував у декларації за 2019 рік

До речі, тоді нинішня автівка Сергія Підгайного належала Наталії Гончар. Сама громадянська дружина посадовця продала рухоме майно на 997 тисяч гривень вочевидь йдеться про BMW X5 2015 року. 

Ще 72,8 тисячі Сергій Підгайний отримав від банківських вкладів. 

Наталія Гончар заробила:

  • як підприємиця - 1 млн 535 тис. 858 грн, 
  • відсотками з банківських рахунків - 24,4 тис. грн,
  • Дохід від відчуження нерухомого майна - 13 тис. 655.

А також отримала 1 млн 800 тисяч гривень в якості подарунку від батьків.

Нагадаємо, Сергій Підгайний до погодження Кабміном був начальником управління дорожнього господарства Одеської міської ради, а до цього був першим заступником міського голови Геннадія Труханова, проте у грудні минулого року мер його звільнив

Нагадаємо також, у січні Одеський міський голова Геннадій Труханов призначив: 

  • виконуючим обов’язки начальника управління з питань охорони об’єктів культурної спадщини Одеської міської ради Володимира Мещерякова.
  • колишнього начальника Управління капітального будівництва Одеської міської ради Івана Стаса директором комунального підприємства «Міське капітальне будівництво».    
Поділитися