06 серпня 2021 р. 20:46

НАЗК перевірить декларації експрокурора та працівника Держпродспоживслужби з Одещини

НАЗК перевірить декларації експрокурора та працівника Держпродспоживслужби з Одещини

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) запросило 27 осіб для надання пояснень про можливі порушення вимог Законів України «Про запобігання корупції» та «Про політичні партії в Україні».

Про це повідомили у пресслужбі НАЗК.

Серед них у зв’язку з несвоєчасним поданням декларації запрошуються начальник відділу Головного управління Держспоживслужби в Одеській області Сергій Сабодаш та колишній прокурор Іллічівської місцевої прокуратури Одеської області Андрій Кравченко.

Раніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) розпочало повну перевірку ще 39 декларацій, серед яких декларація колишньої тимчасово виконуючої обов'язки голови Одеської обласної адміністрації Соломії Бобровської. 

Соломія Бобровська виконувала обов'язки голови Одеської ОДА після звільнення Міхєїла Саакашвілі у 2016 році. 

Національне агентство з питань запобігання корупції склало та направило до суду за тиждень 27 адміністративних протоколів. 

Також НАЗК запросило для пояснень соратницю одеського екснардепа, до якої є питання з порядку подання фінансової звітності та знайшло недостовірність у декларації колишнього заступника голови Держкосмосу.

Також антикорупціонери перевірять декларацію першого заступника одеського мера.

Поділитися