22 квітня 2021 р. 22:09

Настил нічного клубу у морі в Одеській мерії визнали необхідністю

Настил нічного клубу у морі в Одеській мерії визнали необхідністю

Настил нічного клубу «Ітака» в одеській Аркадії - вимушений захід, викликаний розмиванням пляжу.

Про це на засіданні постійної комісії міської ради з питань екології та протидії надзвичайним ситуаціям заявив директор КП «Узбережжя» Дмитро Бєляєв.

За його словами, «Ітака» не нарощує настил, а готується до сезону в рамках вже існуючого кілька років пальового поля.

«Вони орендують пляж, якого фактично немає. За радянських часів тут був причал для катерів, через це тут не було хвилерізу. Пляж щорічно розмиває штормами. Фактично вони експлуатують 1,1 тис. квадратних метрів, а платять оренду за 3,6 тис. Тому в 2013 році їм дозволили наростити пляж за рахунок настилу», - зазначив Дмитро Бєляєв.

ВІДЕО: «Думська»

Нагадаємо, раніше Одеський муніципалітет зобов'язав орендаря пляжу в Аркадії демонтувати настил, який компанія почала будувати буквально в морі.  

У вересні 2020 року прокуратура планувала подати позови до суду з вимогою розривання договорів оренди штучних ділянок пляжів в Аркадії.

В квітні того ж року Господарський суд Одеської області та Одеський апеляційний господарський суд задовольнили позови прокуратури і зобов’язали двох підприємців звільнити територію підпірної стінки у районі 13-ї станції Великого Фонтану, яка використовувалась як майданчик літнього кафе, площею 30 квадратних метрів, а також частину пірсу на 10-й станції площею 300 квадратних метрів.

Поділитися