24 серпня 2021 р. 20:59

Нацрада з питань радіомовлення розіграє частоту в Одеській області

Нацрада з питань радіомовлення розіграє частоту в Одеській області

Національна рада з питань питань телебачення та радіомовлення затвердила конкурсні умови та оголосила конкурс на отримання ліцензії на мовлення з використанням вільних радіоканалів.

Відповідну інформацію оприлюднила пресслужбі Нацради. 

Для  місцевих радіокомпаній запропоновано 23 вільні FM-частоти у 13 областях України. Серед них є місця у Запоріжжі, Тернополі, Калинівці Вінницької області, Нікополі Дніпропетровської області, Коростишеві Житомирської області, Бурштині Івано-Франківської області, Макарові Київської області, Золочеві та Яворові Львівської області, Першотравневому Одеської області, Острозі Рівненської області, Краснограді Харківської області, Умані Черкаської області, Новодністровську Чернівецької області тощо.

Зокрема, в Одеській області йдеться про частоту 104,7 МГц. Переможець конкурсу одержить право мовити 24 години на добу на село Першотравневе та територію Визирської сільської територіальної громади Одеського району. Максимальний розмір ліцензійного збору - 15 тисяч 618 гривень.

Вимоги до програмної концепції мовлення передбачають, що в загальному обсязі власного мовлення не менше як 15% мають становити передачі місцевої тематики – інформаційного, публіцистичного, освітнього спрямування. Також дозволяється ретрансляція програм Суспільного мовлення та програм Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України («Армія FM – військове радіо»). Передачі в ефірі місцевих  радіокомпаній, які будуть мовити на цих частотах, мають вестися лише українською мовою.

Раніше Національна рада з питань телебачення та радіомовлення видала ліцензію на супутникове мовлення одеській компанії ТОВ «ТРК Міський телеканал».

Національна ради України з питань телебачення та радіомовлення оголосила попередження ТОВ «Телерадіокомпанія "Здоров’я"», яке провадить цифрове телевізійне мовлення з логотипом «Телеканал "Здоровье"». 

Поділитися