15 вересня 2021 р. 13:22

НБУ не проти віддати частину будівлі на Рішельєвській Одеському художньому музею

НБУ не проти віддати частину будівлі на Рішельєвській Одеському художньому музею

Національний банк України задовольнив звернення Одеського художнього музею щодо надання у тимчасове користування приміщення за адресою вулиця Рішельєвська, 8.

Про це йдеться в офіційному листі НБУ за підписом першої заступниці Катерини Рожкової, який є у розпорядженні "Лівого берега"

Приміщення, про яке йдеться у листі – це будівля Російсько-Азіатського банку 1911 року, що є пам’яткою архітектури.

В листі зазначається, що частину цього приміщення площею у 6,5 тис кв. м Кабмін передав у розпорядження Міністерства юстиції, але не заперечує щодо обговорення цього питання між музеєм та міністерством та сподівається на позитивне вирішення питання.

Якщо рішення Нацбанка підтримає Міністерство юстиції, надане приміщення музей зможе використовувати для зберігання та експонування творів. 

Нагадаємо, у серпні 2020 року Кабінет міністрів України вирішив не передавати порожню будівлю Національного банку України в центрі Одеси Державному архіву в Одеській області. Будівлю віддали Міністерству юстиції. 

В червні тодішній голова Одеської обласної адміністрації Максим Куций заявив, що звернувся до Кабінету міністрів України з проханням сприяти перенесенню обласного архіву в будівлю Національного банку України, що перебуває у державній власності і зараз пустує.

У січні Державна архівна служба України заявила, що підтримує ініціативу Одеської обласної адміністрації про перенесення обласного архіву в будівлю на Дерибасівській, 11.

У будівлі на Дерибасівській, 11 кут вулиці Рішельєвській, 6, розташовується відділення Національного банку України, проте в червні 2019 року заступник голови НБУ Роман Борисенко заявив, що НБУ відмовиться від цієї будівлі в результаті централізації, що привела його до зміни структури регулятора.

Поділитися