12 лютого 2021 р. 10:26

На сайті міськради Одеси відтепер можна перевіряти рівень безпеки дорожнього руху в місті

На сайті міськради Одеси відтепер можна перевіряти рівень безпеки дорожнього руху в місті

Одеська міська рада спільно з сервісом Штрафи UA починає реалізацію соціального проєкту, спрямованого на зниження аварійної небезпеки на дорогах.

На офіційному сайті Одеської міської ради в режимі реального часу можна отримати інформацію, яка дозволяє оцінити рівень безпеки дорожнього руху.

У розділі "Громадянам // Безпека дорожнього руху" встановлений віджет, який формує статистичні дані щодо кількості та видів порушень ПДР, середньої швидкості автомобілів у місті, витрати пального, кількості різких рушань автомобілів з місця та інше.

Збір інформації для віджету здійснюється за допомогою сервісу Безпечне водіння, який є частиною додатка Штрафи UA - платіжно-інформаційної системи для водіїв України, який працює з 2016 року.

Сервіс розроблений у рамках державно-приватного партнерства за участю Міністерства інфраструктури України для розв’язання проблеми безпечного водіння на українських дорогах. Система оцінює манеру керування конкретного водія і мотивує його до покращення навичок. За відповідальну поведінку на дорозі водій може отримати до 18% кешбека від суми страхування.

Нагадаємо, Овідіопольський районний суд Одеської області визнав винним та засудив до 10 років ув’язнення водія вантажівки, який у вересні 2019 року врізався у маршрутний автобус.

Внаслідок скоєної аварії водій мікроавтобусу та вісім пасажирів загинули на місці від отриманих травм.

Це була друга аварія за участю маршрутки в одеській області за тиждень. Так, 17 вересня того ж року в результаті зіткнення двох автобусів в селі Шабо Білгород-Дністровського району Одеської області постраждали 23 людини.

Нагадаємо також, що напочатку січня 2021 року дорожньо-транспортна пригода, сталася в селі Миколаївка-Новоросійська.

Раніше за клопотанням прокурорів Одеської обласної прокуратури судом взято під варту 30-річного водія, підозрюваного у скоєнні смертельної ДТП в смт Велика Михайлівка Роздільнянського району.

Ще один випадок відбувся з жінкою, на яку наїхав автомобіль. Її з травмами голови, грудної клітини та забоєм хребта «швидка» доставила у лікарню.

Загалом на загальнодержавних дорогах України за 10 місяців минулого року сталося 3 тисячі 883 дорожньо-транспортні пригоди, під час яких 948 людей загинули та 4 тисячі 819 травмувалися. 

Поділитися