07 лютого 2021 р. 11:06

На проєкт реконструкції чотирьох кілометрів дороги із облбюджету планують виділити майже 4 мільйони

На проєкт реконструкції чотирьох кілометрів дороги із облбюджету планують виділити майже 4 мільйони

Комісія з питань транспорту, зв’язку та морегосподарського комплексу підтримала виділення коштів з обласного бюджету на розробку проєкту реконструкції ділянки дороги Н-33/Одеса – Білгород-Дністровський – Монаші/М-15/ з під’їздом до порту Чорноморськ у розмірі 3,7 мільйонів гривень.

Йдеться про ділянку довжиною понад чотири кілометри, що є заключною ланкою проєктування від Білгород-Дністровського до відремонтованої дороги М-15 Одеса-Рені (на м. Бухарест).

Зазначимо, що в січні цього року бюджетна комісія Одеської ради погодила пропозицію Одеської обласної державної адміністрації щодо переліку та співфінансування об'єктів будівництва, серед яких розробка проєктної документації на реконструкцію автомбільної дороги загального користування державного значення Н-33 Одеса – Білгород-Дністровський – Монаші – /М-15/ з під`їздом до порту Чорноморськ. 

Нагадаємо, у вересні 2020 року Служба автомобільних доріг в Одеській області презентувала два варіанти транспортної розв’язки «Два стовпи» на автомобільній дорозі М-28 Одеса – Южне (обхід м. Одеси).

Існуюча транспортна розв’язка, яка сполучає автомобільні дороги державного значення М-15 Одеса-Рені (на м. Бухарест), М-16 Одеса-Кучурган (на м. Кишинів) та М-28 Одеса – Южне (Обхід м. Одеси) у зв’язку зі зростанням інтенсивності руху, значним збільшенням великовантажного автотранспорту та низькою пропускною спроможністю не відповідає сучасним вимогам.

Раніше Служба автомобільних доріг в Одеській області оголосила тендер для обрання підрядника, якому заплатять за капітальний ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення М-05 Київ – Одеса – міст через Хаджибейський лиман. 

Поділитися