26 листопада 2021 р. 21:16

На пам'ятці архітектури в центрі Одеси надбудували двоповерхову мансарду

На пам'ятці архітектури в центрі Одеси надбудували двоповерхову мансарду

Пам'ятці архітектури в Одесі під час реставрації будинку Покровської церкви, розташованому на перетині Олександрівського проспекту та Єврейської вулиці надбудували двоповерхову мансарду.

Реставрація будівлі стартувала два роки тому, восени 2019 року, нагадує "Думська".

Тоді будівельники почали збивати багату ліпнину з фасаду будівлі, не перейнявшись безпекою учнів музичної школи, що знаходиться на першому поверсі будинку.

Будинок Покровської церкви було збудовано у 1893 році за проєктом архітектора Аркадія Тодорова. Через вісім років його перебудували за проєктом Володимира Короповського. У той час у ньому розташовувалися квартири церковного кліру і церковно-парафіяльна школа, і навіть друкарня і редакції кількох газет.

Нагадаємо, Управління Одеської обласної ради з майнових відносин оголосило тендер для обрання компанії, яка візьметься виготовити науково-проєктну документацію для проведення ремонтно-реставраційних робіт на будівлі-пам’ятці – «Англійський клуб» (Одеський музей морського флоту).

Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації оголосив тендер для обрання реставратора будівлі — пам’ятки національного значення — «Палац Потоцьких» (Одеський художній музей).

Управління капітального будівництва Одеської міської ради планує сплатити комунальному підприємству "Міське капітальне будівництво" 1 мільйон 198 тисяч гривень.

Поділитися