30 серпня 2021 р. 22:17

На Одещині захопили земельну ділянку державного лісогосподарського підприємства

На Одещині захопили земельну ділянку державного лісогосподарського підприємства

Державні інспектори Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру в Одеській області повідомили в поліцію про самовільне заняття землі в Одеському районі.

Про це повідомили у пресслужбі Держгеокадастру.

Так на території  ДП «Одеського лісового господарства» виявлено самовільне зайняття фізичною особою земельної ділянки площею 3,1 га, що розташована на території Одеського району Одеської області. Земельна ділянка засіяна сільськогосподарською культурою.

Попередньо визначена шкода, заподіяна вказаним правопорушенням складає 115 тисяч 527 гривень.

Раніше в Одеській області захопили ділянки землі в Нацпарку та на березі Дунаю. 

Державні інспектори управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру в Одеській області звернулися до правоохоронців, щодо захоплення землі в Болградському районі.

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду ухвалив відкрити касаційне провадження та витребувати з Одеського окружного адміністративного суду справу за позовом Національного природного парку "Тузловські лимани". 

За два тижні після відкриття ринку землі в Одеській області придбали всього 16 гектарів, тож за цим показником наша область знаходиться 15 місці. 

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру створили на публічній кадастровій карті інформаційний шар «Природно-заповідний фонд», що містить інформацію про 7 тисяч 108 об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею понад 4,28 мільйонів гектарів. 

Поділитися