17 серпня 2021 р. 18:33

На Одещині підпалили звалище

На Одещині підпалили звалище

Рятувальники Білгород-Дністровського району Одеської області ліквідували пожежу на санкціонованому звалищі біля села Абрикосове, яке ймовірно підпалили.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, про пожежу рятувальники дізналися о 12:54, а за прибуттям на місце з'ясувалося, що осередків пожежі декілька та вони охопили чотирьох-метрові сміттєві нагромадження.

О 15:07 пожежу було локалізували та о 16:43 ліквідували. Загалом вигоріли 500 квадратних метрів звалища. Ймовірна причина - "занесення джерела запалювання із зовні". Збиток - встановлюється.

Нагадаємо, Одеські рятувальники ввечері 14 червня ліквідували загоряння в будівлі покинутого санаторію «Червоні зорі» на вулиці Бернардацці. За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій в Одеській області, про пожежу рятувальники дізналися  19:19, а прибувши на місце виклику, вони встановили загоряння в закинутій будівлі на четвертому поверсі.

Це третя за п'ять років пожежа в покинутому санаторії. 25 вересня 2018 року один з корпусів санаторію також горів. А листопаді 2017 року згорів вщент. 

Нагадаємо, 4 червня минулого, 2020 року, поліція повідомила про затримку державного регістратора, який допоміг свого часу відвести у законного власника - ПАТ «Укрпрофоздоровниця» - одеський санаторій «Червоні зорі» на вулиці Бернардацці.

У березні того ж року Міністерство культури, молоді і спорту повідомило, що візьме під охорону комплекс пам'яток на території санаторію «Червоні зорі», які відносяться до Воскресенського скиту Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря.

В грудні 2019 року Приморський районний суд Одеси задовольнив позов ПАТ «Укрпрофоздоровниця» і повернув санаторій «Червоні зорі» на вулиці Бернардацці компанії.

В червні 2019 року Одеський окружний адміністративний суд заборонив Одеській міській раді стверджувати в порядку денному і розглядати на сесії питання про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в оренду Товариству з обмеженою відповідальністю «Будлайф інвест» для будівництва та обслуговування санаторно-оздоровчих закладів на вулиці Бернардацці, 4/6.

У листопаді 2018 року Консультативна рада з питань культурної спадщини області проголосував за те, щоб територія санаторію «Червоні зорі» була внесена до реєстру пам'яток місцевого значення як історичне місце.

Поділитися