19 липня 2021 р. 12:12

На інтерактивну карту вже нанесли понад 10 тисяч зелених насаджень Одеси

На інтерактивну карту вже нанесли понад 10 тисяч зелених насаджень Одеси

Інтерактивна карта, яку запустили в червні минулого року, вже налічує понад 10 тисяч зелених насаджень. Про це під час апаратної наради Одеської міської ради повідомив засутпник директора департаменту міського господарства Віталій Цуркан.

Посадовець повідомив, що відповідно до протокольного доручення в мерії відбулася нарада щодо виконання рішень виконкому з питань утримання зелених насаджень у місті. Було прийнято рішення дати доручення відповідним КП та керуючим компаніям провести інвентарізацію насаджень у дворах та прибудинкових територіях і здійснювати заходи з їх утримання.  Водночас у веденні комунального підприємства "Міськзелентрест" перебувають насадження загального користування. 

Зараз щоденно на зазначену карту наносять від 40 до 50 об'єктів, повідомив ВІталій Цуркан. Відповідні заходи з обліку відбуваються в період вегетації з квітня по жовтень. Роботу планують завершити до кінця 2022 року. 

Зазначимо, що у травні директорка департаменту міського господарства Одеської міської ради Наталя Мостовських заявила, що кожне дев'яте дерево в Одесі знаходиться в незадовільному стані, тож наразі в мерії планують зносити ці дерева та висаджувати нові на їх місці. В місті продовжують фіксувати дані в мапі зелених насаджень

В червні департамент міського господарства Одеської міської ради оголосив тендер для обрання компанії, якій заплатять за послуги з обрізання дерев. Загалом йшлося про 897 дерев. Найбільше - 283 дерева в кварталі вул. Преображенська - вул. Утьосова, 263 дерева в кварталі вул. Тираспольська - вул. Преображенська та 133 дерева в кварталі вул. Ніжинська - вул. Новосельського. 

Також прокурори Приморської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора підприємства, підозрюваного в умисному пошкодженні об'єкта природно-заповідного фонду. Йдеться про "Пушкинську тополю".

Муніципалітет Одеси планує висадити на в'їздах в обласний центр 16 тисяч кущів, а в самому місті - тисячу саджанців білої акації. Про це повідомив заступник мера Дмитро Жеман.

В квітні 2020 року тодішній директор департаменту міського господарства Одеської міськради Дмитро Жеман заявив, що департамент отримав вже готову мапу зелених насаджень міста і співробітники комунального підприємства «Міськзелентрест» почали вносити туди інформацію.

Поділитися