23 червня 2021 р. 12:17

На дорогах Одещини посилюють ваговий контроль

На дорогах Одещини посилюють ваговий контроль

Габаритно-ваговий контроль на дорогах Одеської області посилюється з 29 червня, кількість інспекторів Укртрансбезпеки збільшиться майже вдвічі.

Про це стало відомо під час чергової апаратної наради Одеської облдержадміністрації 22 червня, до якої долучився керуючий справами апарату обласної ради Олександр Балан.

Наразі представники Укртрансбезпеки заявляють, що здійснюють цілодобовий габаритно-ваговий контроль на ділянках чотирьох доріг до Одеси — з чотирьох напрямів. Там працюють 18 інспекторів.

За інформацією аграріїв, збір урожаю розпочнеться у третій декаді червня. Значна частина зернового урожаю буде прямувати в порт Південний. Аби зберегти дороги, особливо в умовах літньої спеки та масових перевезень зернових, планується здійснювати цілодобовий контроль додатково ще на чотирьох ділянках. Зокрема, на дорозі Одеса — Южне вирішено встановити сучасне вагове обладнання італійського виробництва. 

До того ж з 29 червня інспекторський склад Південного управління Укртрансбезпеки посилять ще 14 інспекторів з інших територіальних підрозділів. Відтак, в Одеській області працюватимуть 32 інспектори.

Нагадаємо, у травні Державна служба України з безпеки обіцяла спрямувати в Одеську область додаткових інспекторів, щоб габаритно-вагові комплекси працювали в цілодобовому режимі і не створювалися черги.

Раніше Кабінет міністрів України затвердив план заходів з облаштування пріоритетних пунктів пропуску на 2021-2023 роки, яким, зокрема, передбачено реконструкцію, модернізацію та технічне переоснащення 25 діючих і будівництво 10 пунктів пропуску, у тому числі, на західному кордоні.

У грудні 2019 року робочу групу з транспортників, депутатів профільного комітету, поліцейських і Служби автомобільних доріг створили в Одеській обласній адміністрації.

Невідомі люди в масках атакували вночі 16 квітня 2019 року пост вагового контролю на трасі Одеса-Київ біля села Дачне, відкривши вогонь по інспекторам «Укртрансбезпеки» та активістам організації «Український транспортний союз».

Залучати активістів до спостереження за роботою вагових комплексів стали в травні 2018 року. Після нападу, втім, вирішили відмовитися від цієї практики.

Поділитися