24 жовтня 2021 р. 16:09

На чорноморському узбережжі встановлені нові станції системи безпеки мореплавства

На чорноморському узбережжі встановлені нові станції системи безпеки мореплавства

Вздовж узбережжя Чорного та Азовського морів розгорнуто нові автоматизовані базові станції Глобальної морської системи зв'язку      під час лиха та для забезпечення безпеки мореплавства, зокрема, в складі одеських берегових радіостанцій. Про це в дописі у мережі Facebook повідомило казенне підприємство «Морська Пошуково-Рятувальна Служба».

Глобальної морської системи зв'язку під час лиха та для забезпечення (ГМЗЛБ). Основна концепція цієї системи полягає в тому, щоб
пошуково-рятувальні організації, а також судна, що перебувають у районі лиха, в найкоротший термін були сповіщені про біду і взяли участь у скоординованій пошуково-рятувальній операції.

Зазначені станції відносяться до складу певних берегових радіостанцій з власними експлуатаційними центрами управління (ЕЦУ):
- базової станції «Миколаївка» Берегової радіостанції морських районів А1, ГМЗЛБ м. Одеса (узбережжя Чорного моря), радіус дії – 31 морська миля;
- базової станції «Лазурне» Берегової радіостанції морських районів А1, ГМЗЛБ м. Одеса (узбережжя Чорного моря), радіус дії – 29 морських миль;
- базової станції «Бердянськ» Берегової радіостанції морського району А1 ГМЗЛБ м. Бердянськ (узбережжя Азовського моря), радіус дії – 23 морські милі;
- базової станції «Кирилівка» Берегової радіостанції морського району А1 ГМЗЛБ м. Бердянськ (узбережжя Азовського моря), радіус дії – 30 морських миль. 

Встановлене обладнання інтегроване в існуючий програмно-апаратний комплекс PELAGUS GMDSS компанії «Elman Srl» (даний комплекс використовується провідними морськими державами Європи), основним завданням якого є забезпечення безперервного моніторингу та ідентифікації аварійних ситуацій в морському районі А1 ГМЗЛБ.

Раніше Військово-Морські Сили України 20 - 23 жовтня проводитимуть навчання з бойової підготовки в північно-західній частині Чорного моря. 

Державна прикордонна служба та Морська охорона відомства зазначили, що в ситуації із танкером Delfi командиром корабля в повному обсязі вживалися всі вичерпні заходи відповідно до наданих йому повноважень.

у Навчальному центрі Морської охорони завершився черговий курс підвищення кваліфікації «Підготовка екіпажів кораблів з боротьби за живучість для молодшого персоналу».

Поділитися