09 травня 2021 р. 19:02

На честь загиблих моряків в Одесі поклали вінок на воду

На честь загиблих моряків в Одесі поклали вінок на воду

У місті Одеса проведено ритуал покладання вінка на воду на честь полеглих військових моряків у Другій світовій війні.

Про це повідомили у пресцентрі Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

9 травня, на траверзі пам’ятника Невідомому матросу в Одеській затоці, під час виходу в акваторію Чорного моря з борту патрульного катеру «Слов’янськ» було проведено ритуал віддання військових почестей – таким чином відбувається вшанування пам`яті загиблих героїв, моряків, які віддали свої життя за Батьківщину у боротьбі з загарбниками.

Військовослужбовці національного флоту щороку вшановують пам’ять всіх тих, хто не шкодуючи свого життя, боровся з нацизмом та назавжди увійшов в історію.

У День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні правопорядок в Одесі забезпечують понад 1,3 тис. поліцейських та гвардійців.

Чоловік віком 63-х років прийшов у парк Шевченка з георгіївською стрічкою, ще один - 17-річний хлопець - на Алею Слави зі свастикою.

8 травня на Меморіалі 412-ї батареї відбувся мітинг-реквієм, присвячений Дню пам'яті та примирення, 76-й річниці перемоги над нацизмом.

Також відбулося перепоховання останків воїнів, загиблих в роки Другої світової війни при обороні і визволенні Одеси.

7 травня 2021 року у парку ім. Т.Г. Шевченка відбулася урочиста лінійка з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

У День пам’яті та примирення і День перемоги над нацизмом на Одещині нестимуть службу майже півтори тисячі правоохоронців.

2 травня представники патріотичних організацій і учасники бойових дій на Сході України провели Марш захисників Одеси, який завершився мітингом в парку ім. Шевченка. 

Поділитися