17 грудня 2021 р. 10:37

На базі одеського санаторію "Ластівка" створять реабілітаційний центр для дітей із інвалідністю

На базі одеського санаторію "Ластівка" створять реабілітаційний центр для дітей із інвалідністю

Концепцію створення навчально-реабілітаційного центру на базі колишнього міського туберкульозного санаторію "Ластівка", розроблену одеськими урбаністами, а також архітектурно-планувальні завдання, плани приміщень та будівель колишнього санаторію презентували посадовцям муніципалітету 16 грудня.

Про це повідомили у пресслужбі мерії.

Колишній міський туберкульозний санаторій "Ластівка" – це прибережна зелена територія близько 3,7 га на Дачі Ковалевського, функціонування якого припинено через необхідність проведення капітального ремонту комплексу будівель та споруд, а також для перепрофілювання діяльності соціальної установи.

Одеський міський голова звернувся до фахівців з проханням вивчити подані матеріали та підготувати свої пропозиції щодо переліку послуг та програм, які будуть доступні в реабілітаційному дитячому центрі.

"Ми маємо створити унікальну соціальну установу, діяльність якої максимально буде спрямована на допомогу та підтримку таким дітям та їхнім сім'ям", - наголосив Одеський міський голова Геннадій Труханов.

Нагадаємо, у лютому 2018 року повідомлялось, що дитячий протитуберкульозний санаторій "Ластівка", приєднається до дитячої лікарні ім. Резніка. До того одеський муніципалітет повідомив про результати перших перевірок цього санаторію "Ластівка" та її будівлі. 

Раніше навколо цього санаторію спалахнув скандал, і ряд співробітників навіть заблокували вулицю, протестуючи проти закриття установи для капітального ремонту. Працівники побоювалися, що санаторій зрештою буде нібито зданий під забудівлю.

Поділитися