11 жовтня 2021 р. 19:15

Муніципалітет заробив 14 мільйонів від оренди пляжів Одеси

Муніципалітет заробив 14 мільйонів від оренди пляжів Одеси

Оренда пляжів Одеси принесла в бюджет міста 14 мільйонів гривень цього року, що на понад 2 мільйони менше, ніж планувалося. 

Про це повідомив виконуючий обов'язки начальника управління інженерного захисту території міста і розвитку узбережжя Віталій Парфьонов під час апаратної наради 11 жовтня. 

Він зазначив, що планувалося надходження в розмірі 16,5 млн грн від оренди штучних берегозахисних споруд. 

Минулого року орендарі пляжів Одеси сплатили у бюджет міста 15 мільйонів 501 тисячу гривень, що на 443 тисячі гривень більше, ніж  у передкарантинний 2019 рік. 

У 2018 році від оренди пляжів отримали 12 мільйонів. Це обурило мера Геннадія Труханов, тож в мерії розглядали можливість відмовитися від орендарів. Проте виявилося, що це коштуватиме міському бюджету 57 мільйонів, які місто матиме витрачати на обслуговування пляжів муніципальними службами. 

Нагадаємо, орендарі пляжів «Чкаловський» та «Лагуна» проводили там роботи без погодження з муніципалітетом, тож мерія змусила їх припинити діяльність.

Гідротехнічні споруди, відчужені у держпідприємства «Чорноморський яхт-клуб» в рамках підготовки його до приватизації, повернули державному підприємству.  

Настил нічного клубу «Ітака» в одеській Аркадії - вимушений захід, викликаний розмиванням пляжу. Про це на засіданні постійної комісії міської ради з питань екології та протидії надзвичайним ситуаціям заявив директор КП «Узбережжя» Дмитро Бєляєв. 

Деякі з найглибших частин Чорного моря все ще реагують на зміни клімату, викликані останнім льодовиковим періодом, який офіційно закінчився майже 12 тисяч років тому. 

Поділитися