28 листопада 2021 р. 11:55

Морпіхи навчалися захищати Одещину від терористів

Морпіхи навчалися захищати Одещину від терористів

На одному з полігонів Одещини особовий склад окремого батальйону морської піхоти відпрацював дії у складі взводних тактичних груп. Про це повідомила пресслужба Військово-Морських Сил України. 

Рота морської піхоти та десантно-штурмова рота окремого батальйону морської піхоти відпрацювали дії взводних тактичних груп. Легенда навчання була такою: незаконні збройні формування  захопили адмінбудівлі у декількох населених пунктах. Морські піхотинці мали висунутися у визначений район та знешкодити умовні ворожі сили. Далі розвідка виявила групи на легкоброньованій техніці, які здійснили спробу прориву. Силами передового дозору противника було заблоковано, а після підходу основних сил – знищено. 

Під час навчання командири взводів відпрацювали питання щодо віддання бойового наказу та управління підрозділами в ході ведення бою. Також морські піхотинці виконали вправи стрільб зі стрілецької зброї, ручних та станкових протитанкових гранатометів, тренувалися знищувати живу силу та бронетехніку противника, який оборонявся. Крім того, у ході навчання морські піхотинці  вдосконалили навички щодо дій під час потрапляння у вогневу засідку.

– Подібні навчання дають військовослужбовцям неоціненний  практичний досвід, який вони використовуватимуть  під час  виконання завдань за призначенням. В цілому, мета навчань – досягнута, загальна оцінка "добре", – зауважив заступник командира окремого батальйону морської піхоти  з морально-психологічного забезпечення майор Сергій Биковський.

Раніше cудно "Ocean Grand" з міста Балтімор, штат Меріленд, США привіз до Одеси два катери типу Island, які отримали назви «Фастів» та «Суми».

Нагадаємо, у спільних діях разом з кораблями ВМС США, Туреччини і Румунії взяли участь середній десантний корабель "Юрій Олефіренко" і патрульний катер "Слов'янськ", що базується в Одесі. Про це повідомила пресслужба ВМС України. В акваторії Чорного моря військові моряки чотирьох країн провели тренування типу PASSEX.

Військово-Морські Сили України 20 - 23 жовтня проводили навчання з бойової підготовки в північно-західній частині Чорного моря. У зв'язку з цим район навчань був закритий для цивільних судів.

Цього року навчання серії "Сі Бриз" були наймасштабнішими, про що свідчить рекордна кількість держав-учасниць. Вони тривали з 28 червня по 10 липня в місті Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський та інших районах нашої країни. В "Сі Бризі" взяли участь близько 30 кораблів, катерів та суден, понад 30 літаків і вертольотів, до 5 тисяч особового складу та 50 одиниць озброєння і військової техніки. 

Фото: ВМСУ

Поділитися