15 лютого 2021 р. 18:53

Міський голова призначив тимчасового "головного з комунальної власності"

Міський голова призначив тимчасового "головного з комунальної власності"

Одеський міський голова Геннадій Труханов, під час дистанційної апаратної наради познайомив присутніх із новим тимчасово виконуючим обов'язки директора департаменту комунальної власності Одеської міської ради. 

Від сьогодні, 15 лютого, обов'язки директора департаменту виконуватиме Олександр Делінський.  

Як повідомив міський голова, Олександр Делінський народився 8 жовтня 1974 року.

Навчався в Одеському національному університеті імені Мечникова, а також в Одеській національній юридичній академії.

  • Займав керівні посади юридичних служб комерційних підприємств міста,
  • З 1999 року викладав у Юридичній академії.
  • У 2015-2016 року радник директора з економічно-правових питань Чорноморського порту.
  • У 2018-2019 році працював адвокатом.    

Мер одразу доручив новому керівнику департаменту інвентаризувати усе комунальне майно, та проаналізувати користь від цих об'єктів для громади. Особливу увагу слід призначити мережам (водопостачання та водовідведення), а також питання вивозу сміття.

Нагадаємо, керівники департаментів транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху Одеської міської ради та комунальної власності Одеської міської ради перестали працювати з 22 січня. Зокрема директор департаменту комунальної власності Олексій Спектор залишив посаду "за угодою сторін". 

Олексію Спектору в червні минулого року Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 4 мільйони 834,6 тисяч гривень.

Перед тим детективи НАБУ за процесуального керівництва САП повідомили трьом посадовцям Одеської міської ради та засновнику приватної компанії про підозру у завданні 131 млн грн шкоди територіальній громаді Одеси. За версією слідства, у 2016 році підозрювані у змові з іншими особами організували схему викупу нерухомості коштом місцевого бюджету за завищеною ціною.

Окрім Олексія Спектора в поле зору правоохоронців потрапили голова постійної комісії Василь Шкрябай, керівниця юридичного департаменту Інна Поповська, а також керівник та засновник комерційної структури «Авіакомпанія Одеса», що продала нерухомість, Андрій Вірченко.  

Зазначимо, що раніше на період проведення службового розслідування відсторонили від виконання обов'язків директора департаменту комунальної власності Одеської міської ради Олексія Спектора та його заступника – начальника управління орендних відносин та відчуження комунального майна департаменту комунальної власності Одеської міської ради Володимира Родіонова.

Поділитися