20 грудня 2021 р. 12:19

Міський голова Одеси звинуватив депутата в організації акції протесту мешканців новобудов

Міський голова Одеси звинуватив депутата в організації акції протесту мешканців новобудов

Одеський міський голова Геннадій Труханов звинуватив в організації акції протесту, що відбулася вранці 20 грудня, політичних діячів, що, на його думку, намагаються таким чином підвищити свою підтримку серед населення міста. 

Таку заяву мер зробив під час апаратної наради в Одеській міській раді 20 грудня.

За словами Геннадія Труханова, проблеми з кабелем житлового комплексу "Острови" мають бути вирішені вже наприкінці тижня.

"Там дійсно були проблеми. Пошкодили кабель. Ми проводили роботи, тож спочатку треба було знайти понад 2 мільйони гривень, щоб замінити кабель. Виникали технічні та правові нюанси, які треба було вирішувати. Але сьогодні є депутати, що всіх підбурюють на протест, а потім собі підіймають значимість. Вивели знову людей на вулиці, хоча робота за цими адресами вже, як ми сподіваємося, завершаться до кінця тижня. Там наразі б'є байдики народний депутат, що вирішив очолити протест", - заявив мер. 

Як повідомив директор комунального підприємства електричних мереж зовнішнього освітлення "Одесміськсвітло" Олександр Прокопець, наразі проблема "Островів" майже вирішена.

"Сьогодні нам мають повернути скорегований проєкт, що надасть можливість людям вже укладати угоди за кожним будинком окремо", - зазначив він.         

Водночас, як зазначив Олександр Прокопець, є проблема і в будинках за адресами вулиця Сахарова №№16 та 16а, які не відносяться до житлового комплексу "Острови".

Він зазначив, що під час забудівлі проєкт передбачав зведення одного багатосекційного будинку, а зрештою звели два будинки. В цих двох будинках різні об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, тож тепер цим ОСББ треба укласти окремі угоди на електропостачання. 

"Це - не будинок, де "Острови", це той, що добудовував Бічев - забудовник. Проблема складається наразі там у тому, що треба укласти окремі угоди з постачальником електроенергії, щоб в кожному будинку встановили окремі лічильники на будинок №16 та №16а, щоб можна було підписати акт балансного розмежування розмежування на два різні будинки, а не на один будинок №37, як це було заплановано спочатку. З кабелем там немає ніяких проблем", - зазначив Олександр Прокопець

Нагадаємо, група мешканців житлового комплексу "Острови" перекривала вулицю Семена Палія (колішня Дніпропетровська дорога, - ред.), переходячи дорогу на перехресті з вулицею Марсельською. Кілька хвилин протестуючі безперервно ходили переходом, потім пропускали автівки та знову продовжували акцію.

Зазначимо, що взимку мешканці цього житлового комплексу вже влаштовували кілька акцій протесту, навіть під будівлею одеського муніципалітету. 

Тоді, 22 лютого 2021 року, директорка департаменту міського господарства Одеської міської ради Наталія Мостовських запевнила, що закінчити ремонт мереж та дати постійне енергозабезпечення для житлового комплексу "Острови" планують вже в середині березня 2021 року, а на початку місяця заплановано тестовий запуск відремонтованих мереж.

Цікаво, що під час апаратної наради 8 лютого Геннадій Труханов обурювався тим, що мітингуючі влаштували акцію протесту під будівлею мерії, а не у обленерго чи деінде. 

ЖК "Острови" доти живилися від тимчасової лінії, яку проклали після того, як робітники під час ремонту теплової магістралі пошкодили підземну лінію електропостачання.

Мешканці будинку №60 по вулиці Марсельській перекрили 16 серпня 2020 року вулицю Семена Палія. Люди з плакатами переходили дорогу на пішохідному переході і вимагали, щоб співробітники РЕМу провели перевірку в їхньому будинку. 

Поділитися