10 грудня 2021 р. 20:22

Міноборони планує відсудити в "7 кілометру" ділянку землі

Міноборони планує відсудити в "7 кілометру" ділянку землі

Міністерство оборони має намір у судовому порядку повернути свої землі, які використовуються з комерційною метою, серед яких ділянка на території одеського ринку "7 кілометр".

Про це розповів міністр оборони Олексій Резніков в ефірі шоу "Право на владу". 

Ведуча програми запитала Резнікова, чи насправді той призначений на посаду міністра оборони з метою приватизації земель, які належать Міністерству оборони України і що чинний міністр вже підтягує юристів, щоб здійснити цю приватизацію. Резніков відповів, що така інформація розповсюджується, зокрема, колишнім прем'єр-міністром, "який не зовсім добре спілкувався українською мовою". Однак Резніков підтвердив, що збирає юридичну команду, яка б допомогла Міністерству оборони та Збройним силам України повернути, за його словами, вкрадені землі та інше майно.

За словами посадовця, за останній місяць вже є земельні ділянки, які вдалося повернути у власність держави, вигравши певні судові справи. Це стосується земель, які використовуються за готівку аграріями та комерсантами.

"Наприклад, "7-й кілометр" в Одесі. Я вам скажу, 50 будиночків, які наші дружні сусіди чи то з В'єтнаму, чи то з Китаю використовують, за 100 доларів комусь дають хабар і за 2,5 тисяч передають в оренду… І таких випадків є багато", — зазначив міністр.

Олексій Рєзніков також повідомив, що готує звіт про землі Міноборони, які вже вдалося повернути.

Нагадаємо, Господарський суд Одеської області наприкінці вересня 2021 року порушив провадження у справі за позовом керівника Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону про визнання незаконними та скасування рішень Бородінської селищної ради щодо вилучення з державної власності у комунальну власність земель оборони загальновійськового полігону «Тарутинський», витребування цих земельних ділянок загальною площею 2,7 тисяч гектарів.

У лютому 2021 року Господарський суд Одеської області порушив провадження у справі за позовом військового прокурора Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України до одного з комерційних підприємств Одеської області про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою, розміщеної в межах військового містечка на території Красненської сільської ради Тарутинського району Одеської області.

Сквер планують створити в районі площі Толбухіна, де під час Другої світової війни відбувалися масові вбивства одеситів.

Поділитися