11 серпня 2021 р. 08:59

Держгеокадастр звинуватив мешканця Болградського району в захопленні 400 гектарів землі

Держгеокадастр звинуватив мешканця Болградського району в захопленні 400 гектарів землі

Державні інспектори управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру в Одеській області звернулися до правоохоронців, щодо захоплення землі в Болградському районі.

Про це повідомили у пресслужбі Держгеокадастра.

Як зазначили в управлінні, місцевий житель села Василівка Болградського району без жодних правових підстав використовував земельні ділянки, частина з яких несформована як об’єкт цивільно-правових відносин, а на іншу частину земельних ділянок органом Державної виконавчої служби накладено арешт.

Задокументовано спричинення шкоди Василівській громаді Болградського району на суму понад 1,2 млн грн.

Як зазначили місцеві ЗМІ, йдеться про компанію "Укр Терра Плюс", засновниками якої згідно реєстру юридичних осіб є голова Василівської громади Петро Бойчев, а також Василь Михайлов. 

"Я особисто звертався в усі інстанції щодо проблем з цією землею та на сесії ми вирішили це питання", - зазначив він.

Для більш зручного перегляду відкрийте зображення в новому вікні.

Сам Петро Бойчев повідомив ІзбірКому, що деякі проблеми із виплатою у бюджет належних коштів існувала тому, що користувалися землею чотири особи і три були згодні платити гроші в бюджет, а один з підприємців відмовлявся. Проте наразі всі належні кошти сплачені до бюджету.    

Нагадаємо, Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду ухвалив відкрити касаційне провадження та витребувати з Одеського окружного адміністративного суду справу за позовом Національного природного парку "Тузловські лимани". 

За два тижні після відкриття ринку землі в Одеській області придбали всього 16 гектарів, тож за цим показником наша область знаходиться 15 місці. 

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру створили на публічній кадастровій карті інформаційний шар «Природно-заповідний фонд», що містить інформацію про 7 тисяч 108 об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею понад 4,28 мільйонів гектарів. 

Поділитися