23 грудня 2021 р. 10:37

Мешканці житлового комплексу в Одесі перекривали вулицю через вартість електроенергії

Мешканці житлового комплексу в Одесі перекривали вулицю через вартість електроенергії

Мешканці житлового комплексу "Еталон" зранку 23 грудня перекрили вулицю Малиновського в Одесі, протестуючи проти занадто високого тарифу на електроенергію.

За словами протестуючих, їхні будинки не підключені до міських мереж як потрібно, тож вони змушені сплачувати за електроенергію за промисловим тарифом, вищим за тариф для населення у кілька разів.

Протестуючі ходили пішохідним переходом, ускладнюючи рух автотранспорту. 

    

Нагадаємо, 20 грудня група мешканців житлового комплексу "Острови" перекрила вулицю Семена Палія (колішня Дніпропетровська дорога, - ред.), переходячи дорогу на перехресті з вулицею Марсельською. Кілька хвилин протестуючі безперервно ходили переходом, потім пропускали автівки та знову продовжують акцію.

Пізніше Одеський міський голова Геннадій Труханов звинуватив в організації акції протесту, що відбулася вранці 20 грудня, політичних діячів, що, на його думку, намагаються таким чином підвищити свою підтримку серед населення міста. 

Зазначимо, що взимку мешканці цього житлового комплексу вже влаштовували кілька акцій протесту, навіть під будівлею одеського муніципалітету. 

Тоді, 22 лютого 2021 року, директорка департаменту міського господарства Одеської міської ради Наталія Мостовських запевнила, що закінчити ремонт мереж та дати постійне енергозабезпечення для житлового комплексу "Острови" планують вже в середині березня 2021 року, а на початку місяця заплановано тестовий запуск відремонтованих мереж.

Цікаво, що під час апаратної наради 8 лютого Геннадій Труханов обурювався тим, що мітингуючі влаштували акцію протесту під будівлею мерії, а не у обленерго чи деінде. 

ЖК "Острови" доти живилися від тимчасової лінії, яку проклали після того, як робітники під час ремонту теплової магістралі пошкодили підземну лінію електропостачання.

Мешканці будинку №60 по вулиці Марсельскій перекрили 16 серпня 2020 року вулицю Семена Палія. Люди з плакатами переходили дорогу на пішохідному переході і вимагали, щоб співробітники РЕМу провели перевірку в їхньому будинку. 

Поділитися