23 квітня 2021 р. 10:39

Мешканці Білгорода-Дністровського протестували проти закриття психіатричної лікарні

Мешканці Білгорода-Дністровського протестували проти закриття психіатричної лікарні

Група мешканців Білгорода-Дністровського протестували проти закриття в місті Обласної психіатричної лікарні №4 через брак фінансування. 

За словами родичів пацієнтів, їм почали телефонувати з лікарні та повідомляти, що з 1 травня пацієнтів почнуть виписувати додому через закриття стаціонарного відділення лікарні. Закриття відбувається через брак фінансування. 

Мешканці також зазначають, що проблема існує з нового року.

Як пояснив начальник управління охорони здоров'я Андрій Соломієнко, лікарня фінансується обласною радою та адміністрацією, а також укладає угоди з Національною службою охорони здоров'я України. 

За угодами НСЗУ виділяє раз на рік близько 10 тисяч гривень на лікування хворих, а цього фінансування не досить.

"Що робити з хворими надалі? Вони залишаються після 24 днів, що передбачено законом та пакетом послуг НСЗУ, а далі як платити за ЖКГ, зарплати, утримання будівлі? З 1 тисячі 250 хворих, які лікувалися тут минулого року НСЗУ оплатила лікування 960, а як інші? Це дійсно складна проблема. Головний лікар зверталася до голів громади з проханням надати якесь фінансування, їй відповіли, що грошей немає та порадили звертатися у наступному півріччі", - зазначив він. 

В обласній адміністрації зазначили, що на фінансування цієї лікарні в облбюджеті немає грошей. 

ВІДЕО: НАШЕ МІСТО. Білгород-Дністровський.

Нагадаємо, Управління капітального будівництва Одеської міської ради уклало угоду із товариством з обмеженою відповідальністю «Виробничо-комерційним підприємством "Таурус"»  про капітальний ремонт будівлі лікарняного корпусу (літ. Б) КНП «Міська лікарня №5».

В Ізмаїлі запрацювала нова киснева станція. Про це 17 квітня повідомив на своїй сторінці у мережі Facebook міський голова Андрій Абрамченко. 

Департамент капітального будівництва та дорожнього господарства Одеської обласної державної адміністрації оголосило тендер для обрання компанії, яка розробить проєктно-кошторисну документацію капітального ремонта Одеської обласної дитячої клінічної лікарні.

Одеська обласна рада планує звернутися до Кабінету Міністрів України щодо передачі Одеської клінічної лікарні на залізничному транспорті на свій баланс.

Поділитися