25 листопада 2021 р. 19:01

Мерія виплатить понад 300 тисяч одеситці через впале дерево

Мерія виплатить понад 300 тисяч одеситці через впале дерево

Одеський міській голова Геннадій Труханов розпорядився виділити кошти з метою забезпечення виконання рішення Київського районного суду Одеси. 

Розпорядження оприлюднила пресслужба мерії.

Зокрема із загального фонду бюджету Одеської міської територіальної громади на 2021 рік у межах затверджених бюджетних призначень на організаційне, інформаційно-аналітичне та матеріально-технічне забезпечення діяльності обласної ради, районної ради, районної у місті ради (у разі її створення), міської, селищної, сільської рад слід виділити кошти у сумі 339 тисяч 457 гривень на сплату:

  • відшкодування майнової шкоди – 329 тис. 323 грн;
  • відшкодування моральної шкоди – 5 тис. грн;
  • витрат по сплаті судового збору – 4 тис. 134 грн;
  • витрат по сплаті оцінки вартості майнової шкоди – 1 тис. грн.

Гроші має отримати одеситка, на автівку якої впало дерево. Інцидент трапився у березні на проспекті Небесної Сотні. Міська рада намагалася судитись, але програла. 

Це не перший програш муніципалітету в такій справі. Так, у квітні 2021 року Південно-західний апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу муніципалітету на рішення Господарського суду Одеської області, який у січні 2021 року задовільнив позов "Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія АРКС". 

Приморський суд Одеси частково задовільнив позов одеситки до виконавчого комітету Одеської міської ради про відшкодування майнової та моральної шкоди.  

У липні 2020 року Київський районний суд Одеси задовільнив позов одеситки до ОСББ та виконавчого комітету Одеської міської ради про відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Виконком повинен відшкодувати збиток в розмірі 329 тисяч 323 гривень, моральної шкоди 5 тисяч гривень. А також витрати по сплаті державного мита в сумі 4 тисячі 134 гривні і витрати по сплаті оцінки вартості майнової шкоди в розмірі однієї тисячі гривень.

В квітні Одеський апеляційний суд відмовив виконавчому комітету Одеської міської ради в задоволенні скарги на рішення Приморського суду Одеси, і тепер міськрада зобов'язана виплатити одеситці 168 тисяч гривень матеріального збитку і дві тисячі моральної шкоди через пошкоджений деревом автомобіля.

За даними Головного управління Національної поліції в Одеській області, в минулому році в Одесі від падіння гілок, дерев та інших випадків постраждали 227 автомобілів. А з початку 2020 року - 139.

Поділитися