16 грудня 2021 р. 09:40

Мерія просить прокуратуру допомогти із нахаббудом на Посмітного

Мерія просить прокуратуру допомогти із нахаббудом на Посмітного

Одеський муніципалітет звернувся до Одеської обласної прокуратури та Приморської окружної прокуратури міста Одеси з проханням вжити заходи реагування щодо скасування реєстрації права власності стосовно 36 квартирного будинку на вулиці Посмітного, 27.

Про це повідомили у пресслужбі мерії.

В мерії зазначають, що з огляду на грубі порушення технології при виконанні будівельних робіт і державних будівельних норм, за оцінками фахівців, при подальшій експлуатації цього об'єкта існує ризик для життя і здоров'я людей. Цей житловий будинок не введено в експлуатацію і не може експлуатуватися у зв'язку з вищевказаними порушеннями.

Факт самочинного будівництва фіксувався співробітниками Управління під час проведення позапланового заходу державного нагляду (контролю) щодо дотримання суб'єктами містобудування вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил під час виконання підготовчих та будівельних робіт у 2017 році.

Замовнику будівництва надавались приписи про усунення порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил та зупинення виконання будівельних робіт.

Замовник будівництва притягався д адміністративної відповідальності.

Нагадаємо, Департамент архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради у листопаді перевірив 69 об'єктів будівництва та оштрафував порушників на 2,7 мільйона гривень.

Раніше консультативно-дорадча комісія Управління Державної архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради дозволила відкриття підземного паркінгу з торгівельно-офісними приміщеннями за адресою: вулиця Новощіпний ряд, 2.

Спеціалісти управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради у вересні зупинили спроби незаконної багатоповерхової забудови на Стовбовій, 17-а та Вільямса, 62/1 - Корольова, 55-59. 

Управління Державного архітектурно-будівельного контролю Одеської міської ради звернулося до суду із касаційною скаргою, мета якої - довести, що проєктувальник порушив містобудівні умови та обмеження при проєктуванні багатоквартирного будинку за адресою: Академіка Глушка, 17-А. 

Поділитися