29 квітня 2021 р. 19:23

Менше мінімальної зарплати отримують 50 тисяч офіційно працюючих мешканців Одещини

Менше мінімальної зарплати отримують 50 тисяч офіційно працюючих мешканців Одещини

Рівень заробітної плати в реальному секторі економіки, в будівництві та промисловості Одеської області не відповідає мінімальному.

Про це повідомив голова Одеської районної ради Віталій Барвіненко

За його словами, наразі на Одещині виявлено 50 тисяч офіційно влаштованих працівників, у яких зарплатня менше шести тисяч гривень.

"Це заборонено законом. Сьогодні поставлена задача головам територіальних громад і керівникам районів і адміністрацій виправити цю ситуацію. Всі ці механізми прописані в законодавстві, і є певні важелі впливу, аби бюджетні кошти використовувалися більш ефективно. Над цим буде пильний контроль. Я сподіваюся, що у нас буде спільна та плідна співпраця та на наступній колегії ми обговоримо вже зовсім інші цифри", - зазначив він.

Нагадаємо, голова Одеської обласної адміністрації Сергій Гриневецький отримав у березні зарплатню в розмірі 49 тисяч 527 гривень, проте це не найбільша заробітна плата серед його колег, а навпаки - майже найменша. 

Національне агентство з питань запобігання корупції оприлюднило декларації заступників голови Одеської обласної ради. 

У всіх містах та районах Одеської області торік середній розмір оплати праці у ІV кварталі був вищим за мінімальну заробітну плату. 

Середня заробітна плата в Одеській області в січні становила 10 тисяч 995 гривень, що на 1 тисячу 342 нижче, ніж в середньому по Україні.  

Поділитися