31 серпня 2021 р. 11:21

Мечеть на Балківській закладуть вже 3 вересня

Мечеть на Балківській закладуть вже 3 вересня

Керівництво Одеської обласної ради планує 3 вересня взяти участь у закладанні капсули початку будівництва мечеті  на вулиці Балківській 128А.

Про це повідомляється на сайті ради.

Йдеться про будівництво соборної мечеті у місті Одеса, яку планують звести з куполом, головним мінаретом та вежами мінаретів дещо меншого розміру. 

Зазначимо, що лише тиждень тому голова Одеської обласної адміністрації Сергій Гриневецький обговорював із представниками мусульман Одещини – імамом міста Одеси шейхом Ільясом Умаровим та головою мусульманської громади Ільясовим Керімом тільки можливість такого будівництва.

Це має бути перша одеська мечеть з мінаретами

Мусульмани з 1994 року використовували будівлю, що там є як молитовний будинок, а декілька років тому отримали дозвіл від міського управління архітектури на будівництво, на його місці повноцінної мечеті.

Після реконструкції приміщення для поліцейських в селі Корсунці Красносільської громади Одеської області в одній будівлі розташуються власне поліцейська дільниця, фельдшерсько-акушерський пункт та церква. Про це повідомила голова сільради Марина Архірій.

"Проінспектувала хід робіт з реконструкції приміщення для поліцейських громади у с. Корсунцях. Для  3 поліцейських офіцерів будуть обладнані кабінети та кімната відпочинку. З іншого боку приміщення розташований ФАП, кабінет старости та церква.  У процесі реконструкції виявлено недоліки, які дано доручення усунути", - поінформувала вона на своїй сторінці у Facebook.

Поділитися