16 серпня 2021 р. 13:36

Меблі для Нової української школи придбають та встановлять в школах Одеси не раніше жовтня

Меблі для Нової української школи придбають та встановлять в школах Одеси не раніше жовтня

Субвенцію на придбання меблів для устаткування шкільних класів за програмою "Нова українська школа" в Одесі цього року отримали лише в липні тож не встигли провести всі необхідні процедури, щоб встановити парти в класах до 1 вересня. 

Про це повідомила директорка Департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич

За її словами придбання устаткування можливе не раніше жовтня. Втім директорка департаменту закликала батьків утриматись від придбання устаткування для класів за власний кошт та тиску на адміністрацію шкіл щодо придбання меблів.

Загалом, за даними департаменту, цього року муніципалітет витратив на підготовку шкіл міста до навчального року 125,7 мільйонів гривень. З них 108 мільйонів 844 тисячі витратили на капітальні ремонти, а 17 мільйонів 839,3 тисяч на придбання обладнання. 

    

Також вона зазначила, що наразі майже усі класи забезпечені підручниками, тож придбавати їх батькам теж не має потреби. Якщо ж щось просять докупити, то це альтернативні програми для 1-3 класів. Не вистачає підручників для 5-7 класів та 9-11 класів.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти» № 1658-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 15 липня 2021 року. 

Верховна Рада України в другому читанні ухвалила закон 4629-1 "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення механізмів формування мережі ліцеїв для запровадження якісної профільної середньої освіти". 

Конституційний Суд України визнав таким, що відповідає Конституції України, закон України "Про забезпечення функціонування української мови як державної". 

Поділитися