28 квітня 2021 р. 11:20

Майже два десятки співробітників Одеської митниці відсторонено від виконання службових обов’язків

Майже два десятки співробітників Одеської митниці відсторонено від виконання службових обов’язків

Внаслідок прийняття санкцій Ради національної безпеки і оборони України ще 39 працівників Державної митної служби відсторонено від виконання службових обов’язків.

Митників відсторонено на період проведення дисциплінарних проваджень щодо можливого порушення ними присяги держслужбовця. 

Зокрема листом Управління внутрішньої безпеки Держмитслужби ініційовано дисциплінарні провадження щодо працівників наступних митниць з їх відстороненням від виконання службових обов’язків:

  • Одеська митниця – 18 осіб;
  • Закарпатська  митниця – 12 осіб;
  • Волинська митниця – 4 особи;
  • Галицька митниця – 1 особа.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підтримав пропозицію Служби безпеки України і ввів в дію рішення РНБО про нові санкції проти фізичних та юридичних осіб строком на три роки.

Рада національної безпеки і оборони України на засіданні з Президентом України Володимиром Зеленським у п’ятницю, 2 квітня, ухвалила рішення щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до ряду фізичних і юридичних осіб.

Співробітники Державної митної служби під час проведення інвентаризації товарів, розміщених на митному складі відкритого типу одеського підприємства, виявили відсутність восьми контейнерів. 

Державна митна служба України 3 грудня 2020 року створила 26 нових митниць в країні та призначила їм нових тимчасових керівників. 

Згідно з повідомленням, тимчасовим керівником Одеської митниці призначили Андрія Танцерова.  

Поділитися