31 грудня 2021 р. 19:24

Майже половина жителів українського Півдня найбільше любить Новий рік, - опитування

Майже половина жителів українського Півдня найбільше любить Новий рік, - опитування

Жителі Півдня найбільше серед зимових свят люблять Новий рік - так відповіли 46% опитаних соціологічною групою "Рейтинг". 

На другому місці жителі південних областей розташували Різдво (37%).

Водночас згідно з результатами дослідження, найулюбленішим зимовим святом українців загалом по всій країні є Різдво (49%), тоді як Новий рік - на другому місці(37%). День Святого Миколая обрали 6%, Старий Новий рік – 4%. Жодне з цих новорічних свят не люблять 2%. 

Тож святкування Нового року відносно більш улюблене для жителів Сходу і Півдня, молоді і чоловіків. Різдво значно частіше обирали на Заході, люди середнього і старшого віку, жінки, а також віруючі ПЦУ та греко-католики. Однаковою мірою улюблені ці два свята для мешканців Центру і Києва.

4% опитаних святкують Різдво 25 грудня, тоді як більшість опитаних (71%) – 7 січня. А от 18% українців святкують Різдво двічі (25 грудня і 7 січня), і ця кількість за рік дещо зросла.

Аудиторією опитування стало населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. 

Зазначимо, що Ізмаїл увійшов до десятки найкращих міст України, посівши 6 місце з 51.

Поділитися