19 грудня 2021 р. 15:31

Майже чверть українців підтримує розірвання дипломатичних відносин з Росією, - дослідження

Майже чверть українців підтримує розірвання дипломатичних відносин з Росією, - дослідження

Майже кожен другий українець підтримує ідею запровадження повного ембарго на торгівлю із Російською Федерацією. Приблизно стільки ж опитаних вважають, що Україна не повинна розривати дипломатичні відносини із РФ. Такі результати соціологічного дослідження «Всеукраїнський омнібус», проведеного дослідницькою компанією «Active Group» у грудні 2021 року.

У тому, що Україна повинна запровадити повне ембарго на торгівлю із РФ, упевнені 27,4% респондентів, скоріше так думають – 16,8%. Про те, що скоріше не потрібно запроваджувати ембарго, сказали 18,1% українців, а що точно не потрібно – 14,8%. Не визначились із відповіддю 22,9% опитаних.

Про те, що Україні точно потрібно припинити дипломатичні відносини із РФ, сказали 22,2% українців, що скоріше потрібно – 15,9%. Скоріше не потрібно припиняти відносини із РФ на думку 21,5% опитаних, а точно не потрібно – на думку 23,5%. Не визначилися із відповіддю 8% респондентів.

Повну презентацію із результатами дослідження можна завантажити за посиланням.

Дослідження проводилось компанією «Active Group» 3-4 грудня 2021 року методом CATI (телефонні інтерв’ю за чітко структурованою анкетою за допомогою інтелектуальних систем). Географія: вся територія України за виключенням окупованих регіонів. Загалом опитано 1200 респондентів. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіоном України та типом населеного пункту (місто/село). Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 2,9%.

Нагадаємо, більшість українців вважають президента відповідальним за боротьбу з корупцією. При цьому 81,6% вважають, що він не виконав власних обіцянок щодо боротьби із корупцією.

Також кожен п’ятий українець декларує готовність вийти на протест проти суворих карантинних обмежень, а майже кожен другий вважає правильним вакцинувати від коронавірусної хвороби дітей віком від 12 років.

Фото: VoxUkraine

Поділитися