08 серпня 2021 р. 12:26

Людям з інвалідністю полегшили перетин державного кордону

Людям з інвалідністю полегшили перетин державного кордону

Президент України підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення соціальних гарантій осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю», який набрав чинності сьогодні 5 серпня 2021 року. Про це повідомила пресслужба Одеського прикордонного загону

Відтепер право на позачерговий пропуск через державний кордон України та у контрольних пунктах в'їзду/виїзду на тимчасово окуповані території мають:

• люди з інвалідністю, котрі їдуть на лікування та мають відповідні документи;

• особи з інвалідністю І групи;

• особи, що їх супроводжують (не більше двох).

Нагадаємо, Національна служба здоров’я призупинила оплати 77 лікарням України через те, що вони не виконали вимоги щодо доступності будівель для людей з інвалідністю. 

Управління капітального будівництва Южненської міської ради Одеського району Одеської області оголосило тендер для обрання підрядника, якому заплатять за будівництво реабілітаційного центру для дітей - інвалідів.

В Одесі розробили Provodnik online - проєкт, завдяки якому люди з інвалідністю, батьки з маленькими дітьми, літні люди зможуть будувати собі доступні маршрути, відзначати на карті не інклюзивні локації і навіть звертатися до міської влади.

Мешканець Одеси Сергій Ращенко, батько постраждалого в автомобільній аварії Михайла, відвідав інклюзивний пляж і висловив критичні зауваження. 5 червня мер Одеси Геннадій Труханов разом з інвестором проєкту бізнесменом Юрієм Дегасом відкрив цей об'єкт, розташований поряд з пляжем "Дельфін". Інклюзивний простір площею понад 4 тисячі квадратних метрів обладнаний пандусами, ліфтом, тактильною плиткою, адаптованими туалетами.

Виконавчий комітет Одеської міської ради затвердив порядок компенсаційних виплат власникам автостоянок вартості послуг зі зберігання транспортних засобів водіїв, що надані безкоштовно, тобто водіям з інвалідністю, які зареєстровані та проживають в Одесі.

Поділитися