05 листопада 2021 р. 20:20

Лише у кожній 14 школі Одеської області вакциновані 100 відсотків працівників

Лише у кожній 14 школі Одеської області вакциновані 100 відсотків працівників

Наразі 55 закладів загальної середньої освіти можуть працювати в очному форматі, адже мають 100% вакцинованого персоналу, тобто отримали дві дози вакцини. 

Про це повідомив директор Департамента освіти та науки Олександр Лончак.

За його словами, станом на 5 листопада в закладах загальної середньої освіти працює 39 тисяч 193 працівника. За оперативною інформацією органів управління освітою, на сьогодні 35 тисяч 726 (91,15%) працівників закладів загальнох середньої освіти мають щеплення проти COVID-19, з них обома дозами 29 тисяч 509 (75,3%), однією – 6 тисяч 217 (15,86%).

Він зазначив, що вчителі початкових класів з однією дозою працюють очно, без щеплення – відстороняються від роботи, йде заміна такого педагога. 

Зазначимо, що 8 листопада в школах завершуються канікули. 

Нагадаємо, учні 5-11 класів одеських школ зможуть навчатися очно з 8 листопада лише в тих закладах, де вакциновані усі працівники.

Департамент освіти та науки Одеської міської ради рекомендував керівництву шкіл міста подовжити канікули до 7 листопада. 

Опорні лікарні Одеси отримають найближчим часом чотири тони газу, проте їх ледь вистачить лише до вечора 1 листопаду.

Депутатів Одеської міської ради пускатимуть на найближчу сесію лише за наявності сертифікату про вакцинацію чи негативного тесту полімеразної ланцюгової реакції, зробленого не пізніше ніж за 72 години до дня засідання.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я у своєму щоденному звіті про перебіг COVID-19 в країні повідомило про відсутність летальних випадків на Одещині за добу 31 жовтня.

Позаминулої доби зареєстрували 35 смертей внаслідок інфекції.

Детальніше про ситуацію з карантином та коронавірусом у регіоні у нашій стрічці.

Поділитися